Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA’da yılın en iyileri belli oldu: Yılın futbolcusu Haaland ve Bonmati – Yılın teknik direktörü Guardiola ve Wiegman

UEFA Şampiyonlar Ligi Grup kuraları sonrasında, UEFA “Yılın en iyilerini” açıkladı. Şampiyonlar Ligi şampiyonu Manchester City’nin golcüsü Erling Haaland “en iyi erkek futbolcu” seçilirken, teknik direktörü Pep Guardiola da “en iyi erkek teknik direktör” ödülünün sahibi oldu. Kadınlarda ise kulübü Barcelona ile Şampiyonlar Ligi, İspanya ile de Dünya Kupası şampiyonluğu yaşayan Aitana Bonmati “en iyi kadın futbolcu” ödülünün sahibi olurken, İngiltere ile Dünya Kupası ikincisi olan Sarina Wiegman “en iyi kadın teknik direktör” ödülünü kazandı.

Monako’da yapılan Şampiyonlar Ligi grup kura çekiminin ardından, UEFA Yılın En İyileri de belli oldu. 2022-2023 sezonunun en iyi kadın/erkek futbolcu ve teknik direktörü ödülleri sahiplerini buldu.

Erkeklerde Manchester City’ye tarihinin ilk Şampiyonlar Ligi kupasını kazandıran Pep Guardiola, ”yılın en iyi erkek teknik direktörü” ödülünün sahibi olurken, golcüsü Erling Haaland da ”yılın en iyi erkek futbolcusu” seçildi.

Kadınlarda ise İngiltere Kadın Milli Takımı’nı Kadınlar Dünya Kupası ikinciliğine taşıyan Sarina Wiegman ”yılın en iyi kadın teknik direktörü” ödülünün sahibi oldu.

Kulübü Barcelona ile Şampiyonlar Ligi kupasını ve İspanya Milli Takımı ile de Kadınlar Dünya Kupası şampiyonluğu yaşayan orta saha oyuncusu Aitana Bonmati ”yılın en iyi kadın futbolcusu” ödülünün sahibi oldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.