Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DİSKİ: 1 ayda 669 bin metreküp su tasarrufu yapıldı

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Fırat Tutşi, temmuzda başlatılan su tasarrufu kampanyasının ağustos ayı sonuçlarını paylaştı. Tutşi, 1 ayda 669 bin metreküp su tasarrufu sağlandığını açıkladı ve kampanyaya destek veren herkese teşekkür etti.

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, düzenlediği basın toplantısında temmuzda başlatılan su tasarrufu kampanyasının ağustos ayı sonuçlarını paylaştı ve kampanyanın bugün (7 Eylül) itibarıyla sona erdiğini belirtti.

“Kayıp-kaçak oranını 48’den 34’e indirdik”

Günlük 338 bin aboneye su temin edildiğini söyleyen Tutşi, “DİSKİ olarak, son 2 yılda yaptığımız tüm işlerimizde Diyarbakır’ın suyunu en doğru biçimde yönetmeyi, yeni ve sürdürülebilir su bilinci oluşturmayı gelecek için sorumluluğumuz bildik. Son iki yılda kayıp-kaçak oranımızı Diyarbakır’ın merkezinde yüzde 48,89’dan yüzde 34,64’e indirdik. Yani günlük 23 bin metreküp suyumuzu kurtarmış bulunmaktayız ve çalışmalara devam etmekteyiz” dedi.

“Barajlarda yeterli su vardı ama tedbir aldık”

Tutşi, suyun önemine dikkat çekmek ve verimli kullanılmasını teşvik etmek için barajlarda yeterli su olmasına rağmen birtakım tedbirler aldıklarını söyledi.

Su tasarrufu kampanyasıyla seferberlik başlattıklarını söyleyen Tutşi, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“1 ay boyunca yaptığımız kampanya ile evlerimizde 330 bin metreküp, yeşil alan sulamalarında 190 bin metreküp, hortumla sulamada 105 bin metreküp, oto yıkamalarda 35 bin metreküp, halı yıkama fabrikalarında 9 bin metreküp olmak üzere toplam 669 bin metreküp su tasarruf edildi. Toplam 928 noktada denetim yapıldı. Bu sonuçlardan da görüldüğü gibi tedbirlerimiz ve bilinçli kullanım sonucunda başlattığımız kampanyamıza geniş katılım oldu.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.