Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EURO 2024 Elemeleri D Grubu: Türkiye evinde Ermenistan ile 1-1 berabere kaldı

Türkiye A Milli Futbol Takımı, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu beşinci maçında bugün (8 Eylül) Eskişehir’de Ermenistan ile karşı karşıya geldi. Ay-yıldızlılar, 49. dakikasında yediği golle 1-0 geri düşmesine rağmen 88. dakikada Bertuğ Yıldırım’ın golüyle beraberliği yakaladı.

A Milli Futbol Takımı, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu beşinci maçında Eskişehir’de Ermenistan ile kozlarını paylaştı. Müsabaka 1-1 eşitlikle sonuçlandı. Eskişehir Yeni Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı İtalya Futbol Federasyonundan hakem Daniele Orsato yönetti.

Tiknizyan’ın 49. dakikada içeri çevirdiği topu Cenk Özkacar ıskaladı, arka direkteki Dashyan’ın şutu ağlara giderek Ermenistan’ı 1-0 öne geçirdi.

Ay-yıldızlıların cevabı ise 88. dakikada Bertuğ Yıldırım’ın ayağından geldi. Halil Dervişoğlu’nun şutunda dönen topu ceza sahası dışından gole çeviren 21 yaşındaki oyuncu Milliler için skoru 1-1’e getirdi. Müsabakanın devamında başka gol olmadı.

Bu sonuçla Türkiye puanını 10’a, Ermenistan ise 7’ye çıkardı. Milli Takım grubundaki bir sonraki maça 12 Ekim tarihinde Hırvatistan deplasmanında çıkacak.

D Grubu puan durumu:

EURO 2024 Elemeleri günün sonuçları:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.