Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı CHP’li Sezgin Tanrıkulu hakkında soruşturma başlattı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında bir televizyon programında söylediği sözler nedeniyle soruşturma başlatıldı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, X hesabından yaptığı açıklamada Tanrıkulu’nun sözlerinin “kabul edilemez” olduğunu belirtti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında katıldığı bir televizyon programında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) hakkında söylediği sözler nedeniyle soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili açıklamasında, Tanrıkulu hakkında Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 301. maddesinde düzenlenen “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti’ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama” ve 216. maddesinde düzenlenen “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlarından soruşturma açıldığı belirtildi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, X hesabından Tanrıkulu’nun sözleriyle ilgili bir paylaşım yaptı. Öztrak “CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun, milletimizin gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetleri’ni töhmet altında bırakan ifadeleri kabul edilemez. Bu konu yetkili organlarımızda görüşülecektir” diye yazdı.

Tanrıkulu, X hesabından konuya ilişkin bir yazı yayımladı. Tanrıkulu, “Geçmişteki hakikatler, şimdiki siyasi pozisyonlarınıza göre eğilip bükülemez, değiştirilemez. Hakikatler siz linç ettiğinizde de ortadan kalkmaz” dedi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) da konuyla ilgili bir yazı yayımladı. Yazıda şöyle denildi:

“Mehmetçiğin tüm faaliyetleri uluslararası hukuka uygun, tüm dünyanın gözü önünde ve şeffaf bir şekilde icra edilmektedir. Buna rağmen terör örgütlerinin insanlık dışı saldırılarına tepki koyamayanlar terör örgütünün farklı konulardaki alçakça yalanlarını sahiplenerek kahraman ordumuza iftira atmaya çalışmaktadırlar. Bu iftiraları atanlar, bunlara alet olanlar en hafif tabiriyle gaflet ve delalet içindedirler. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, tüm bu hezeyanlara ve kara propaganda çabalarına rağmen dün olduğu gibi bugün de terör örgütlerine karşı mücadelesini uluslararası hukuk ve milli, manevi, insani değerlerimiz çerçevesinde azim ve kararlılıkla sürdürmektedir, sürdürecektir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.