Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2023 ABD Açık Tenis Turnuvası sona erdi: Djokovic’in 24. Grand Slam zaferi – Gauff’un ilk şampiyonluğu

Tenis sporunun büyük organizasyonlarından Amerika Açık Tenis Turnuvası’nın 143. edisyonu pazarı pazartesiye bağlayan gece oynanan erkekler finali ile sona erdi. Erkeklerde Dünya 2 numarası Novak Djokovic, yarı finalde dünya 1 numarası Carlos Alcaraz’ı geçerek finale yükselen Daniil Medvedev’i 3-0 yenerek şampiyon oldu. Cumartesi oynanan kadınlar finali ise dünya 1 numarası Aryna Sabalenka’yı 2-1 yenen Coco Gauff’un zaferiyle sonuçlandı.

Erkeklerde şampiyon Novak Djokovic

28 Ağustos’ta başlayan ABD Açık Tenis Turnuvası’nın 143. edisyonu 10 Eylül pazar günü oynanan tek erkekler finali ile sona erdi. Dünya 2 numarası Novak Djokovic, dünya 3 numarası Daniil Medvedev’i 3-0 geçerek, toplamdaki 24. Grand Slam zaferine ulaştı.

Novak Djokovic, 48 dakika süren ilk seti 6-3 kazandı ve 1-0 öne geçti. Sırp raket ile Medvedev arasındaki ikinci set ise büyük bir heyecana sahne oldu ve yaklaşık bir saat 44 dakika sürdü. Djokovic, bu seti de 7-6 kazandı ve durumu 2-0 yaptı. 36 yaşındaki sporcu, üçüncü sette de Medvedev’e şans tanımadı ve seti 6-3 kazandı. Djokovic, bu zaferiyle birlikte Amerika Açık’ta 4, toplamda ise 24. grand slam’i kazandı.

Toplamda 24. kez Grand Slam kazanan Djokovic, en yakın rakipleri Rafael Nadal ve Roger Federer ile arasındaki farkı da giderek açıyor. Federer’in bırakması, Nadal’ın da sakat olması sebebiyle üst üste Grand Slam kazanan dünya 1 numarası rekorunu geliştiriyor.

24. Grand Slami’ni kazanan Novak Djokovic galibiyetini 2020 yılında vefat eden 24 numara ile özdeşleşen Kobe Bryant’a adadı: “7 gün önce yaptırdığım bu tshirt ile sakatlandığım daima yanımda olan Kobe Bryant’ı anmak istedim.”

Müsabaka sonrası Daniil Mevdeved, herkesin aklında soruyu sordu: “Halen burada ne arıyorsun?”

2021 ABD Açık Tenis Turnuvası finalini Medvedev’e karşı kaybeden Djokovic, 2023 yılında tam tersi bir sonuca imza attı:

Novak Djokovic’in 2023 ABD Açık Tenis Turnuvası kupasını kaldırdığı anlar:

Novak Djokovic’in kazandığı 24 Grand Slam:

36 yaşındaki Novak Djokovic, açık dönemde Grand Slam kazanan en yaşlı şampiyon oldu:

https://twitter.com/usopen/status/1701016903366640040?s=20

2023 ABD Açık Tenis Turnuvası finalinin özetini buradan izleyebilirsiniz:

Coco Gauff ilk Grand Slam zaferine ulaştı

Sezonun son grand slam tenis turnuvası ABD Açık’ta, tek kadınlar finalinde Aryna Sabalenka’yı 2-1 yenen Coco Gauff şampiyon oldu.

New York kentinde düzenlenen turnuvanın tek kadınlar finalinde, ABD Açık sonrası güncellenecek dünya sıralamasında 1 numaraya yerleşmeyi garantileyen Belaruslu Aryna Sabalenka ile dünya 6 numarası Coco Gauff karşılaştı. Arthur Ashe Stadı’nda oynanan maçın ilk setini 6-2 kaybeden 19 yaşındaki Gauff, sonraki setleri 6-3 ve 6-2 kazanarak kariyerinin ikinci grand slam finalinde ilk zaferine ulaştı.

Coco Gauff’a 2023 ABD Açık Tenis Turnuvası tek kadınlar şampiyonluğunu getiren “turnuva kazanma” sayısı:

https://twitter.com/usopen/status/1700637561058652547?s=20

2023 ABD Açık Tenis Turnuvası tek kadınlarda rakibi Coco Gauff’a kaybeden Aryna Sabalenka: “Bu şampiyonluğu hak ettin. Finallerde daha çok karılaşacağız.”

Bir çocuk olarak geldiği ABD Açık Tenis Turnuvası’ndan şampiyon olarak ayrılan Coco Gauff:

2023 ABD Açık Tenis Turnuvası tek kadınlar finalinin özetini buradan izleyebilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.