Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Paul Pogba’nın doping test pozitif çıktı

İtalya Serie A takımlarından Juventus’ta forma giyen Paul Pogba’nın 20 Ağustos’ta oynanan Udinese-Juventus maçından sonra yapılan doping testi pozitif çıktı. Fransız yıldız oyuncu geçici olarak futboldan uzaklaştırıldı.

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Juventus’ta forma giyen Paul Pogba’nın doping testi pozitif çıktı.

İtalyan ANSA ajansının haberine göre, Juventus’un ligin ilk haftasında deplasmanda Udinese ile oynadığı maçın ardından Fransız oyuncudan alınan numunede yüksek oranda testosteron tespit edildi. 30 yaşındaki Pogba, doping yapmaktan suçlu bulunursa iki yıl futboldan men cezası alabilir.

Juventus’un Udinese’yi 3-0 yendiği mücadeleye yedek başlayan Pogba, forma şansı bulamamıştı.

Pogba’ya geçici men cezası

İtalyan ekibi Juventus’ta forma giyen ve doping testi pozitif çıkan Fransız futbolcu Paul Pogba, geçici men cezası aldı.

İtalyan Anti-Doping Organizasyonu (NADO), ligin ilk haftasında Udinese ile oynanan maçın ardından alınan numunesinde yüksek oranda testosteron tespit edilen Pogba’ya geçici olarak men cezası verdi.

NADO’nun Pogba’yla ilgili cezasını doğrulayan Juventus da yaptığı paylaşımda, “Kulüp, bir sonraki prosedürel adımları değerlendirme hakkını saklı tutar.” ifadesini kullandı.

Dopingle mücadele yönetmeliklerini ihlal ettiği tespit edilen oyuncular, kural ihlalinin kasıtlı yapıldığının kanıtlanması halinde iki ila dört yıl men cezası alabilir.

Juventus’un Udinese’yi 3-0 yendiği mücadelede yedek kulübesinde oturan Fransız yıldız, 1-1 berabere biten Bologna ve 2-0 kazandıkları Empoli maçlarında sonradan oyuna girdi.

Paul Pogba hakkındaki nihai kararın kısa süre içerisinde verilmesi bekleniyor.

Kaynak: ANSA

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.