Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP’li Enis Berberoğlu’nun yargılanması durduruldu

Yargıtay’da bozulan MİT TIR’ları görüntülerinin yayınlanmasına ilişkin yeniden görülen davada,  Enis Berberoğlu hakkındaki yargılamanın durdurulmasına ve Erdem Gül hakkındaki dosyanın ayrılmasına hükmedildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün (13 Eylül) yapılan duruşmada CHP’li Enis Berberoğlu’nun milletvekili seçilmesi nedeniyle yasama dokunulmazlığı kalkıncaya kadar yargılamanın durdurulmasına karar verildi.

Mahkeme aynı zamanda CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun dokunulmazlığının kaldırılması için Adalet Bakanlığı’na yazı yazılarak fezleke düzenlenmesine de hükmetti.

Davanın diğer sanığı eski Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül hakkındaki dosyanın ise ayrılmasına hükmedildi. Gül, duruşmada hazır bulunurken, Berberoğlu duruşmaya katılmadı.

Dava Yargıtay tarafından bozulmuştu

Berberoğlu’nun yargılandığı MİT TIR’larının görüntülerinin yayınlanmasına ilişkin dava Yargıtay tarafından bozulmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.