Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu “İmamoğlu adayımızdır” dedi, yan yana gelmediği Ekrem İmamoğlu cevap verdi: “Genel başkanımızın destek vermesi sevindirici”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerel seçimlerde yeniden aday olacağını açıklamasını, “Sayın Genel Başkanımız’ın destek vermesi ve ‘Adayımızdır’ demesi sevindiricidir” sözleriyle değerlendirdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir süredir yan yana fotoğraf vermiyor. En son 8 Eylül’de Ankara’da düzenlenen 100. yıl etkinliğine de katılmayan İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nun son üç İstanbul ziyaretinde de yanında değildi. Soru işaretlerini beraberinde getiren bu fotoğrafın yankıları sürerken, CHP lideri, yerel seçimlerde partisinin İstanbul adayının Ekrem İmamoğlu olduğunu açıkladı.  

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gazeteci İpek Özbey’in, “İmamoğlu adayınız mı?” sorusuna, “Bir insan bir görevde başarılıysa, neden değiştirilsin? Elbette Ekrem İmamoğlu adayımızdır” yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu böylelikle yan yana gelmese de İmamoğlu’nun adaylığını tescilledi.

Ekrem İmamoğlu bu açıklamaya, “Sayın Genel Başkanımızın destek vermesi ve ‘Adayımızdır’ demesi sevindiricidir. Benim için değerli bir kanaattir, değerli bir tariftir” yanıtını verdi.

“Genel Başkanımızın İstanbul yolculuğuma destek vermesi sevindirici”

İSBAK A.Ş.’de ”Elektrikli Otobüs Dönüşüm” programının ardından konuşan İmamoğlu’nun açıklaması şöyle:

”Bizim yerel seçim çalışmamız hiç bitmedi. Bugün de bir yerel çalışmanın aslında seçim çalışmanın içerisindeyiz. Her açılışımız, her hizmetimiz bir seçim bittiği an itibariyle başlar. Hiç hız kesmedik. Seçim gününe kadar da hız kesmeyeceğiz. Elbette ben İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir evladı olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yolculuğunda yola çıkıyorum. Bu yolculukta varım demekle fikrimi, niyetimi açıklamıştım. Ben, bu söylediğim kelimeden daha fazlasını kuramam. Partimizin, tüzüğümüzün gerekleri var. Bu yolculuğuma tabii ki Sayın Genel Başkanımızın bir destek vermesi ve ‘Adayımızdır’ demesi sevindiricidir. Benim için değerli bir kanaattir, değerli bir tariftir. Bundan sonrası tabii ki partimizin kurullarının alacağı netleşecek kararların verileceği makamlardır. Bunların başında Genel Başkanımızın bu kanaatinden sonra Parti Meclisi gelir. O kararlar da alındıktan sonra tamamen resmiyete kavuşur ve var olan yolculuğumuz resmiyetiyle emin adımlarla bir yolculuğa dönüşür, hayırlısı olsun.”

Bu sorunun muhattabı değilim”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul ziyaretlerinde bilgilendirilmediği ve kendisinin programlara davet edilmediği iddialarıyla ilgili de konuşan İmamoğlu, “Bu sorunun muhatabı ben değilim. Bu konu hakkında daha önce bir gazeteye beyan verdim. Bugün konu hakkında ilave bir beyanım olmayacak. Kafamda bir soru işareti var ise ya da öğrenmesini istediğim bir husus var ise Sayın Genel Başkanımızla 28 Mayıs’tan bugüne kadar diyaloğumu hiç kesmedim” dedi.

İmamoğlu’ndan ittifak yorumu: “Akşener’in kapıları kapattığına katılmıyorum”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile seçimden sonra farklı konularda telefonda görüştüklerini söyleyen İmamoğlu, “Yerel seçim süreçleri ile ilgili herhangi bir istişaremiz ya da bir diyaloğumuz başlamadı. Bunun olması için önce bizim siyasi olarak kendi içimizdeki süreçlerin olgunlaşması değerlidir” diye konuştu.

Akşener’in açıklamalarını ilgiyle takip ettiğinin altını çizen İmamoğlu, yerel seçimde olası bir ittifak hakkında şunları söyledi:

“İstanbul sadece bir yerel seçim değildir. Bunu herkes biliyor. Bu manada diyalogların kapalı olmayacağını düşünüyorum. Ben ittifak konusunda kapıları kapattığı düşüncesine de katılmıyorum.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.