Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Transatlantik: Türkiye Hindistan-Ortadoğu-Avrupa projesinden dışlandı mı? ABD, Kim-Putin görüşmesini nasıl takip etti?

G20 Zirvesi’ne Hindistan-Ortadoğu-Avrupa projesi damga vurdu. Baharat Yolu’nu birkaç asır sonra yeniden ve başka rotadan açmayı öngören bu projeye Türkiye’nin dahil edilmemesinden duyduğu rahatsızlık belli. Peki Türkiye bu projeden neden dışlandı?

Zırhlı treniyle Rusya’ya giden Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. Kuzey Kore lideri, Putin ile el sıkıştığı sırada “Yoğun programınızda bizi davet ettiğiniz için teşekkür ederiz” dedi. İki otoriter liderin görüşmesi ABD’de nasıl takip ediliyor?

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi Kevin McCarthy, ABD Başkanı Joe Biden hakkında görevi kötüye kullandığı gerekçesiyle azil soruşturması açılmasını istedi. Biden’a azil davasının anlamı ne?

Ve İsveç’in NATO üyeliği. Türkiye İsveç’in üyeliğini parlamentodan ne zaman geçirecek?

Ruşen Çakır, Gönül Tol ve Ömer Taşpınar, Transatlantik’te değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.