Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türk çeteleri Yunanistan’da hesaplaştı: 6 ölü

Yunanistan’ın başkenti Atina yakınlarında meydana gelen silahlı saldırıda, araçta bulunan 6 kişi hayatını kaybetti. Yunan polisinin yaptığı açıklamada saldırıda vurularak öldürülen 6 kişinin pazartesi akşamı Atina’ya 20 km mesafedeki Artemida’da bulunduğu belirtildi. Açıklamada silahlı saldırının nedeni ve kurbanların kimlikleri hakkında ayrıntı verilmedi. Hayatını kaybeden altı kişi arasında İstanbul’da kurduğu motosikletli tetikçi çeteleriyle sokak infazlarının emrini veren Barış Boyun’un adamlarının da olduğu öne sürüldü.

Yunan basınında yer alan haberlere göre, başkent Atina yakınlarında seyir halindeki sahte Alman plakalı lacivert bir arabanın içinde bulunan altı Türk, silahlı saldırıya uğradı. Saldırganların kurşun yağdırdıktan sonra kayıplara karıştığı belirtildi.

Öldürülen altı kişinin üzerinden çıkan Fransız kimliklerinin sahte olduğu açıklandı. Yunan polisi olay yerinde 20 adet mermi kovanı buldu.

Saldırıda araçta bulunan altı Türk hayatını kaybetti.

Bir bölge sakini tarafından kaydedilen ve bir Yunan kanalında yayınlanan çatışma görüntülerinde, silah seslerinin yaklaşık 40 saniye boyunca kesintisiz olarak duyulduğu aktarıldı.

Bir kişi yakalandı

Olayla ilgili bir Türk, Atina Havalimanı’nda yakalandı.

Yunanistan polisi, olayın uyuşturucu çeteleri arasındaki bir hesaplaşma olma ihtimali üzerine duruyor.

Saldırıda hayatını kaybeden Doruk B. ve Oğuzhan H.’nin İstanbul’da birkaç ay önce polisten kaçarak izini kaybettirdiği iddia edildi. İki isim de Türkiye’de silahlı eylemlere karışan ve İtalya’ya firar eden suç örgütü elebaşı Barış Boyun’un yakın adamları olduğu öne sürülüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.