Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Sezgin Tanrıkulu vakası ve Erdoğan’ın Avrupa Birliği ikilemi

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport’ta yayımladığı son yazısında, Erdoğan’ın Sezgin Tanrıkulu hakkındaki açıklamalarını ve Avrupa Birliği ikilemini ele aldı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın seçimi kazanmasıyla Batı’ya “mecburen çalışmak zorunda kalacakları bir oyuncu” olduğunu kanıtladığını belirten Yetkin, “Mecburen çalışılan ortaklarla her işi yapamazsınız, anca mecbur kaldığınız alanlarda çalışırsınız. Eğer Türkiye’de o zaman ‘Ben de sizin mecbur olduklarınızı yapmam’ derse ne olur? O zaman o iş rafa kalkar; o kadar” dedi.

Yetkin şöyle devam etti:

“Daha birkaç gün önce ülkenin cumhurbaşkanı bir parlamento üyesini, parlamentonun silahlı kuvvetler üyelerinin karıştığı insan hakları ihlal iddialarını soruşturma hakkını savunduğu için parlamentodan çıkarılıp hapse atılması gerektiğine işaret etmiştir. vet, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu vakasını başka türlü, bir nevi bir matematik denklemindeki değişkenler olarak ifade ettim. Türkiye’nin kurucu üyesi olduğu Avrupa Konseyi’nin demokratik kuralları düzenleyen Venedik Komisyonu da öyle yapacaktır. Tanrıkulu’na partisi CHP’nin kurumsal olarak sahip çıkmamasını da -elbette yatırım ortamını da etkileyebilecek bir siyaset ortamı defosu olarak- kayda düşelim.”

Yetkin’in yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.