Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İzmir’deki orman yangına müdahale eden helikopter baraja düştü

İzmir-Menderes’e bağlı Keler Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangına müdahale eden helikopter Tahtalı Barajı’na düştü. Helikopterde bulunan dört mürettebattan biri yüzerek çıktı, üçü için arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

İzmir-Menderes’e bağlı Keler Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda dün (15 Eylül) saat 14.00 sıralarında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Orman yangınına müdahale etmek için Tahtalı Barajı’ndan su almaya çalışan ve içinde dört personelin olduğu yangın söndürme helikopteri baraja düştü.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bir kişinin sağ çıktığını, üç kişi için arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini duyurdu:

“İzmir’in Menderes ilçesinde 16 Eylül Cumartesi günü çıkan yangına müdahale eden Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından kullanılan helikopterlerden biriyle saat 23.53’te maalesef ekiplerimizin irtibatı kesilmiştir. Yapılan araştırmada, helikopterin müdahalede kullandığı suyu aldığı Tahtalı Barajı’na düştüğü tespit edilmiştir. Bölgeye Jandarma, Emniyet, Sahil Güvenlik, AFAD ve UMKE ekipleri ivedilikle sevk edilerek helikopterde görevli dört personeli arama kurtarma işlemleri başlatılmıştır. Şu anki durumda yangın söndürme helikopterinde görevli dört mürettebatımızdan biri sağ olarak kurtarılmış olup, diğer üç mürettebatımızı arama kurtarma çalışmalarımız devam etmektedir.”

Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı dokuzu uçak, üçü gece görüşlü olmak üzere 20 helikopter, 54 arazöz, 20 su ikmal aracı, 10 dozer, 10 ilk müdahale aracı ile 500 personel yangını söndürmeye çalışıyor.

Yangının çıktığı bölge, yerleşim birimlerini tehdit etmiyor ancak güvenlik amacıyla Menderes ilçesi ile Gümüldür mevkisindeki mahallelerini bağlayan yollar trafiğe kapatıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.