Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Antalya ve İzmir yangınları kontrol altına alındı

Antalya-Alanya’da ve İzmir’in Buca ve Torbalı ilçeleri arasında çıkan orman yangınları kontrol altına alındı. Her iki bölgede de soğutma çalışmaları yapılıyor. İzmir-Menderes’teki orman yangınına müdahale etmek için su almaya çalışırken Tahtalı Barajı’na düşen helikopterde bulunan 3 personelin ise cansız bedenine ulaşıldı.

Antalya-Alanya’ya bağlı Dim Barajı mevkiisinde dün 12.00 sıralarında bilinmeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Yangın rüzgârın da etkisiyle kısa sürede yayıldı ve Gümüşkavak Mahallesi’ne sıçradı. Orman Genel Müdürlüğü’nün X hesabından yapılan paylaşımda “Antalya-Alanya’da meydana gelen orman yangını kahramanlarımızın müdahaleleri sonucu kontrol altına alındı” denildi.

Yumaklı, yangında İHA’ların da kullanıldığını söyledi:

“Bayraktar TB2 İHA’larımız tarafından elde edilen anlık görüntüler ile süreci yakından takip ediyor, yangına müdahalemizi anında gerçekleştiriyoruz.”

Buca ve Torbalı’da yangın

İzmir’in Buca ve Torbalı ilçeleri arasında dün (17 Eylül) saat 23.00 sıralarında çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

İzmir’in Menderes ilçesinde 15 Eylül’de çıkan orman yangınına müdahale etmek için su almaya çalışırken Tahtalı Barajı’na düşen helikopterdeki 3 personelin cansız bedenine ulaşıldı.

Helikopterde bulunan dört mürettebattan Kırgız uyruklu bir kişi, yüzerek karaya çıkmış, üç personele ise ulaşılamamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.