Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Top, kitap ve Teknofest: Erdoğan-Elon Musk görüşmesinde neler konuşuldu?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu için gittiği Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD), Tesla ve SpaceX’in CEO’su ve X’in sahibi Elon Musk ile görüştü. 45 dakika süren görüşmede Erdoğan’ın Musk’tan bir ricası da oldu. İşte detaylar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Elon Musk, New York’taki Türkevi’nde görüştü. İletişim Başkanlığı’ndan paylaşılan bilgi notuna göre Erdoğan, Musk’ı, 27 Eylül ila 1 Ekim tarihleri arasında İzmir-Çiğli Havalimanı’nda düzenlenecek Teknofest’e davet etti. Erdoğan, Türkiye’nin uzay kapsamında atılan ve atılacak adımlarda SpaceX ile işbirliği imkânlarının doğabileceğini kaydetti.

7. Tesla fabrikasını Türkiye’de kur

Erdoğan, TOGG’la birlikte Tesla’nın da Türkiye pazarına girdiğini hatırlattı ve Musk’tan Tesla’nın 7. fabrikasını Türkiye’de kurmasını istedi. Şu anda Tesla’nın altı fabrikası bulunuyor. Yerleri ise şöyle: Fremont, Kaliforniya; Nevada; New York; Şangay; Berlin ve Teksas.

Musk, görüşmeye oğlu AE A-XII ile geldi. Erdoğan, Musk’ın oğluna futbol topu hediye etti.

Elon Musk, kendisine hediye edilen kitaplarla.

Erdoğan’ın Musk’a da hediyeleri vardı. Kendi yazdığı “Daha Adil Bir Dünya Mümkün” kitabının İngilizce versiyonu ve İletişim Başkanlığı’nca hazırlanan “BM Reformu: Uluslararası İş Birliğine Yeni Bir Yaklaşım” kitabını hediye etti. Bu kitapta Türkiye’nin BM Güvenlik Konseyi’ndeki reform talepleri ve gerekçeleri anlatılmakta.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 Dünya Kupası finalini izlemek için bulunduğu Katar’da Elon Musk ile görüşmüştü. Daha önce Musk’ın Twitter’daki “mavi tik”i paralı yapmasına dair konuşan Erdoğan, “Belki biz farklı olabiliriz. Elon Musk ile de bu konuda bir diplomasi yürütebiliriz” demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.