Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı, Cumhuriyet’in 100. yılında, Cumhuriyet’in kültür dünyamıza getirdiği değişimi ve kazanımları değerlendiriyor.
Her biri kendi alanında Türkiye’nin en önde gelen uzmanları olan sekiz akademisyen, sekiz konu başlığını katılımcılarla ve çevrimiçi izleyicilerle konuşacak, tartışacak.
Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı Başkanı Sefa Targıt, seminer diziyle ilgili olarak “Cumhuriyet’in 100. yıl kutlamaları sadece devletin ya da büyük şirketlerin yükümlülüğü olamaz, sivil toplum kuruluşlarının da bu büyük dönüm noktasında söyleyecek sözü olmalı diye düşündük” dedi.
Targıt, Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı’nın, yaşadığımız coğrafyadaki kültür çeşitliliğini ortak insanlık mirası olarak sahiplenmek, korumak, paylaşmak ve gelecek kuşaklara doğru ve sağlıklı biçimde aktarabilmek için çalıştığını vurguladı ve “Cumhuriyet’imizin 100’üncü ve vakfımızın 20’nci yılında bu doğrultuda tercihimiz Cumhuriyet’in kültür, eğitim, zihniyet dünyamızda ne değişiklikler, kazanımlar getirdiğini uzmanlar ve katılımcılarımızla konuşacağımız bir platform yaratmak oldu” diye konuştu.
Katılımcılar bu seminer dizisini Gayrettepe Pak İş Merkezi Konferans Salonu’nda konuşmacılarla yüzyüze ya da çevrimiçi yayınından izleyebilecek.
Seminerlerin katılım ücretlerinden elde edilecek gelir, Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı’nın, başta çocuklara yönelik “Kültür Karıncaları” olmak üzere, çeşitli faaliyetlerine kaynak sağlamak üzere kullanılacak.
Seminerlerin video kayıtları katılımcıların daha sonra, istedikleri bir zamanda izlemeleri için Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı’nın YouTube kanalından da paylaşılacak.
Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı Onursal Başkanı Faruk Pekin, seminer dizisinin, çeşitli kuruluşlar için çalışanlarına, yakın çevrelerine ya da öğrencilere verilebilecek değerli bir armağan olacağını belirtti.
Faruk Pekin, “Özgün kültürel proje ve programlar yaratmak konusundaki yirmi yıllık uzmanlık ve tecrübemizle, başta Belediyeler ve şirketler olmak üzere, kuruluşların 100. Yıl faaliyetlerine ekleyebilecekleri önemli bir sosyal sorumluluk etkinliği oluşturduğumuza inanıyoruz” dedi.
Bu kapsamlı programın konuşmacıları ve konu başlıkları şöyle:
Medyascope'un günlük e-bülteni
Andaç'a abone olun
Editörlerimizin derlediği öngörüler, analizler, Türkiye’yi ve dünyayı şekillendiren haberler, Medyascope’un e-bülteni Andaç‘la her gün mail kutunuzda.
04/10/2023 – Güven Gürkan Öztan – Cumhuriyet’in “İdeal” Çocukları, Çocukların Cumhuriyeti: Bir Politik Muhasebe
11/10/2023 – Prof. Dr. Fatmagül Berktay – “Türkiye’de Kadın Hareketi” ya da “Osmanlı-Türk Modernleşmesinin Cinsiyeti”
18/10/2023 – Prof. Dr. Feza Günergün – Cumhuriyet’in Bilimsel Devrimi: Kurumlar, Bilim İnsanları ve Araştırma
25/10/2023 – Tarihçi Necdet Sakaoğlu – Cumhuriyetimizin Temeli: Türk Alfabesi ve Eğitim
01/11/2023 – Prof. Dr. Namık Sinan Turan – Cumhuriyet ve Laiklik
08/11/2023 – Doç. Dr. Ahmet Kuyaş – 1923: Lozan, Yeni Meclis ve Cumhuriyet
15/11/2023 – Doç. Dr. Güneş Duru – Cumhuriyet’in 100. Yılında Arkeoloji
22/11/2023 – Dr. Öğr. Üyesi Osman Erden – Cumhuriyet’in Kültür Politikaları
0 (212) 347 24 25 numarasından veya kultur@kulturbilinci.org internet sitesinden konuyla ilgili ayrıntılı bilgi edinmek mümkün.