Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Söz Sizde | İnternet üzerinden dolandırıldınız mı? Hikayelerinizi bekliyoruz!

Son aylarda çok sayıda kişi WhatsApp üzerinden gelen yabancı çağrılara maruz kalıyor. Bazı mesajlarda iş teklifi yapılarak para verileceği ileri sürülürken sosyal medya platformları hile ve dolandırıcılıkla anılmaya devam ediyor.

Bazen Instagram ya da Facebook’ta tanıdığınız kişileri taklit eden hesaplar, para istiyor. Bazen de bir mesaj yoluyla cep telefonunuz meşgul ediliyor. Artık basit bir kısa mesaj bağlantısının bile tehlikeli olma ihtimali yüksek. Dolandırıcılar kimi zaman da çeşitli internet sitelerine reklam veriyor. Bu reklamlar, piyasa fiyatının altında ürün satışı vadediyor ancak bu ürünler genelde teslim edilmiyor ya da eksik ürün teslimi yapılıyor.

Merak ediyoruz. Siz daha önce dolandırıldınız mı? Hikayelerinizi bizimle paylaşın, web sitemizde yayımlayalım!

_

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.