Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Musa Anter öldürüldüğü Diyarbakır’da anıldı

Kürt aydın Musa Anter, Diyarbakır’da 20 Eylül 1992 öldürüldüğü Seyrantepe semti 36. sokakta anıldı. Anmada konuşan Musa Anter’in oğlu Dicle Anter, “Ape Musa’nın küçük generalleri bugün büyük mücadele veriyor. Baba rahat uyu. Küçük generallerin çalışıyor bugün, emek veriyor” dedi.

Diyarbakır Yenişehir ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde 20 Eylül 1992’de öldürülen Kürt gazeteci ve yazar Musa Anter, her yıl olduğu gibi bu yıl da vurulduğu sokakta anıldı.

CEGA’nın haberine göre Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) tarafından düzenlenen anmaya, Musa Anter’in oğlu Dicle Anter, Yeşil Sol Parti milletvekilleri Ceylan Akça ile Mehmet Kamaç, görevden alınan ve yerine kayyum atanan Bismil Belediye Eş Başkanı Orhan Ayaz, DFG Derneği Eş Başkanı Serdar Altan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticileri ve çok sayıda gazeteci katıldı.

Anma töreninde konuşan Musa Anter’in oğlu Dicle Anter, gazetecilerin kalemlerinin kırılmayacağını söyledi, “Babamın bir sözü var, vasiyeti şöyle: ‘Kürt gençleri beni mezarımda rahat uyutsunlar.’ Bugün de görüyoruz ki kalemini kırdılar, ama bugün Ape Musa’nın küçük generalleri o kalemi tamir ederek eline aldılar ve devam ettiler, o kalem hiçbir zaman da kırılmayacak. O büyük çınarın dallarına çok cefakâr gazeteciler katıldı. Baba rahat uyu çünkü küçük generallerin kalemini taşıyor” dedi.

Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Kamaç, ise Musa Anter’in öldürülmesinin son olmadığını belirterek, “Burada, bu sokakta Musa Anter’i vurarak bazı şeyleri bitirmeye çalıştılar. Musa Anter bizim için gökyüzünde bir yıldız gibi parlıyor. Işığı mücadelemizi yolumuzu aydınlatmaktadır. Anısı önünde saygıyla eğiliyorum” diye konuştu.

Mezarı başında anılacak

Musa Anter bugün saat 16.00’da Mardin-Nusaybin’de mezarı başında da anılacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.