Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2023/2024 sezonu başladı: Lazio, kalecisi Provedel’in son saniye golüyle Atletico’dan puan aldı – Galatasaray’ın konuğu Kopenhag

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2023/2024 sezonu heyecanı dün (19 Eylül) oynanan sekiz karşılaşma ile başladı. Gecenin unutulmaz bir sona sahne olan maçında Lazio konuk ettiği Atletico Madrid ile kalecisi Ivan Provedel’in son saniyede kaydettiği golle 1-1 berabere kaldı. Son şampiyon Manchester City ise konuk ettiği Kızılyıldız karşısında ilk yarıyı 1-0 geride kapatmasına rağmen ikinci yarıda bulduğu gollerle 3-1 galip geldi. Şampiyonlar Ligi’nde bugün (20 Eylül) sahaya çıkacak temsilcimiz Galatasaray ise saat 19.45’te Danimarka ekibi Kopenhag’ı konuk edecek. 

Lazio 1-1 Atletico Madrid

UEFA Şampiyonlar Ligi 2023/2024 sezonu E Grubu ilk maçında Roma Olimpiyat Stadı’nda Lazio, İspanyol ekibi Atletico Madrid’i konuk etti. Lazio kalecisi Ivan Provedel’in son saniyede attığı golle iki takım 1-1’lik skorla puanları paylaştı.

Karşılaşmanın ilk yarısında Lazio oyuna daha hakim olan taraf gözükse de, 29. dakikada Atletico Madrid genç oyuncusu Pablo Barrios’un uzak mesafeden yaptığı vuruşla 1-0 öne geçti. 20 yaşındaki futbolcu kariyerinin ilk Şampiyonlar Ligi golünü kaydederken savunmaya çarpan top kaleci Provedel’i kontrpiyede bıraktı. İlk yarı Atletico Madrid’in 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıda ise karşılaşmada pozisyon sayısı artsa da iki takım da girdiği pozisyonları değerlendiremedi ve mücadelenin son anlarına 1-0’lık Atletico Madrid üstünlüğü ile girildi. Ancak 90+5’te Lazio’nun kazandığı köşe vuruşunda ileri çıkan kaleci İvan Provedel, yaptığı harika koşu ve kusursuz bitirişle skoru dengeye getirdi. Provedel’in golünün santrası yapılmadı ve iki takım da sahadan 1 puanla ayrıldı.

Ivan Provedel’in Lazio’ya 1 puanı getiren golü:

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Lazio’nun paylaşımı:

Manchester City 3-1 Kızılyıldız

UEFA Şampiyonlar Ligi 2023/2024 sezonu G Grubu ilk maçında son şampiyon Manchester City, konuk ettiği Kızılyıldız’ı ilk yarıda 1-0 geri düşmesine rağmen ikinci yarıda bulduğu gollerle 3-1 galip geldi. 

Karşılaşmaya oldukça tempolu başlayan Manchester City, mütevazı rakibi Kızılyıldız karşısında ilk yarıda birçok pozisyona girdi ancak Kızılyıldız kalecisi Omri Glazer’i geçemedi. İlk devrenin son dakikasında ilk yarıdaki ilk şutu çeken konuk ekip Kızılyıldız, Osman Bukhari’nin golüyle ilk devreyi 1-0 üstün kapattı. Pep Guardiola’nın Manchester City’si ilk yarısında 7’si isabetli 22 şut attığı karşılaşmada kalesinde gördüğü tek şutla golü yiyerek 1-0 mağlup soyunma odasına gitti.

İkinci yarıya da oldukça tempolu başlayan City, 47. dakikada Julian Alvarez’in kaydettiği golle skoru 1-1’de eşitledi. 60. dakikada ise bir kez daha sahneye çıkan Alvarez, Kızılyıldız’ın o ana kadar harikalar yaratan kalecisi Glazer’ın büyük hatası sonrasında serbest vuruştan kaydettiği golle Manchester City’yi 2-1 öne geçirdi. 73. dakikada ise Rodri’nin klas golüyle farkı 2’ye çıkaran son şampiyon, karşılaşmadan da 3-1’lik skorla galip ayrıldı.

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Şampiyonlar Ligi’nde gecenin sonuçları:

Galatasaray’ın konuğu Kopenhag

UEFA Şampiyonlar Ligi 2023/2024 sezonu A Grubu’nda yer alan temsilcimiz Galatasaray ise bu akşam 19.45’te (20 Eylül) Danimarka ekibi Kopenhag’ı konuk edecek. Rams Park Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma EXXEN ekranlarından naklen yayınlanacak. Karşılaşmayı Bulgaristan Futbol Federasyonu’ndan Georgi Kabakov yönetecek. Sarı-Kırmızılılar Şampiyonlar Ligi gruplarında tarihinde 17. kez sahne alacak. 

İki takım bugüne kadar resmi maçlarda iki kez karşıya gelmiş, 2013 yılında Şampiyonlar Ligi gruplarında oynanan iki karşılaşmada her iki takım da evinde maçtan galibiyetle ayrılmıştı. İstanbul’da oynanan karşılaşmada Galatasaray 3-1 galip gelirken, Danimarka’da oynanan karşılaşmayı Kopenhag 1-0’lık skorla kazanan taraf olmuştu.

2013’te İstanbul’da oynanan karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Galatasaray’ın muhtemel 11’i:

Muslera / Boey – Nelsson – Abdülkerim – Angelion / Torreira – Kerem Demirbay – Merten / Kerem Aktürkoğlu – Ziyech – İcardi 

Galatasaray’ın paylaşımı:

Okan Buruk’un basın toplantısındaki açıklamaları:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.