Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (230): Trendyol Süper Lig 2023-2024 sezonu altıncı haftasında dikkatle izlenecek beş olay

Avrupa mesaisinin ardından Trendyol Süper Lig 2023/2024 sezonunda altıncı hafta heyecanı başlıyor. Medyascope Spor Servisi’nden Yahya Kemal Doğan, altıncı haftada dikkatle takip edilmesi gereken beş olayı sizler için derledi.

5) Beşinci haftada dikkatle izlenmesi gereken genç futbolcu: Emirhan Topçu – Çaykur Rizespor

Trendyol Süper Lig 2023/2024 sezonu altıncı haftasında dikkatle izlenmesi gereken genç oyuncu olarak İlhan Palut ile mütevazı kadrosuna rağmen lige oldukça iyi başlangıç yapan Çaykur Rizespor’un genç stoperi Emirhan Topçu öne çıkıyor. 5 maçta topladığı 10 puan ile maç fazlası ile ligde üçüncü sırada yer alan Karadeniz ekibinde maçların tamamında 90 dakika forma giyen 22 yaşındaki Emirhan, savunmada gösterdiği performansla birlikte genç yaşına rağmen takımına liderlik ediyor. Genç savunmacı, geride kalan beş haftada savunmada maç başına 1.8 pas arası, 2.4 top çalma, %65 ikili mücadele ve %63 hava topu mücadelesi kazanma istatistiklerinin yanı sıra, hücumda da yaptığı 2 asist ile takımının başarısında en büyük pay sahibi isimlerden biri oldu. Çaykur Rizespor altıncı haftada EMS Yapı Sivasspor’u konuk edecek. Ev sahibi ekibin zorlu maçtan iyi bir skorla çıkabilmesi için Emirhan’ın savunmadaki performansı da kritik olacak.

4) İkinci haftada dikkatle takip edilmesi gereken teknik direktör: Çağdaş Atan – RAMS Başakşehir 

Trendyol Süper Lig 2023/2024 sezonunun altıncı haftasında dikkatle takip edilmesi gereken teknik direktör olarak kuşkusuz Rams Başakşehir Futbol Kulübü’nün yeni teknik direktörü Çağdaş Atan öne çıkıyor. Geçtiğimiz hafta takımının başında İstanbulspor deplasmanında ilk maçına çıkan Çağdaş hoca, aldığı 2-0’lık galibiyetle takımına hem ilk puanlarını hem de ilk gollerini getirmişti. Bu haftada da son şampiyon ve Şampiyonlar Ligi yorgunu Galatasaray karşısında evinde ilk maçına çıkacak başarılı teknik adam, Kopenhag maçında sarı-kırmızılıların yaşadığı eksiklere iyi çalışmış şekilde çıkacaktır. Geçtiğimiz sezonda da Kayserispor’un başında Galatasaray’a evinde sorun çıkarmayı başaran Çağdaş Atan, elindeki kaliteli kadro ile yorgun rakibine karşı iyi bir performans sergileyecektir.

3) Haftanın en dikkatle takip edilmesi gereken birebir oyuncu eşleşmesi: Fisayo Dele-Bashiru – Batista Mendy

Trendyol Süper Lig 2023/2024 sezonu altıncı haftasında dikkatle takip edilmesi gereken birebir oyuncu eşleşmesi olarak, Atakaş Hatayspor – Trabzonspor karşılaşmasında sık sık karşı karşıya gelmesi muhtemel Fisayo Dele-Bashiru / Batista Mendy mücadelesi öne çıkıyor.

Atakaş Hatayspor’un deprem felaketinin ardından yeni sezona yaptığı etkileyici performansla ön plana çıkan ofansif orta saha oyuncusu Fisayo Dele-Bashiru, geride kalan beş haftada 3 gol ve 1 asist ile en ön plana çıkan oyuncu oldu. Trabzonspor’da ise altı numara pozisyonunda yeni transfer olan Batista Mendy, ayağının tozuyla çıktığı Beşiktaş karşılaşmasında oldukça etkileyici bir performans sergileyerek alınan 3-0’lık galibiyetin mimarlarından oldu. Günümüz futbolunda orta saha mücadelelerinin oldukça kritik olduğu noktada Dele-Bashiru/Mendy eşleşmesinden üstün ayrılacak taraf, takımının maçtaki performansında da oldukça belirleyici olacaktır.

2) Haftanın en dikkatle takip edilmesi gereken futbolcusu: Valon Ethemi – İstanbulspor

Trendyol Süper Lig 2023/2024 sezonu altıncı haftasında dikkatle takip edilmesi gereken futbolcuların başında İstanbulspor’un sol kanat oyuncusu Valon Ethemi geliyor. Geçtiğimiz sezon Fatih Tekke ile birlikte oldukça başarılı bir performans gösteren 25 yaşındaki Makedon yıldız takımının kümede kalmasında en büyük pay sahibi isim olmuştu. Bu sezon ise İstanbulspor geride kalan beş haftada ertelenen maçlardan dolayı yalnızca 3 maça çıkabilen İstanbulspor, topladığı 2 puanla geçen sezonun gölgesinde kaldı. Ethemi ise bu 3 haftada gol sevinci yaşayamazken yalnızca 1 asistle takımına katkı sağladı. Altıncı haftanın açılış maçında Gaziantep FK deplasmanına çıkacak İstanbulspor, ligde savunmada büyük problem yaşayan ve puansız tek takım konumundaki rakibi karşısında, Ethemi’nin gol defterini açmasını bekliyorum.

1) Haftanın en dikkatle takip edilmesi gereken karşılaşması: Bitexen Antalyaspor – Yılport Samsunspor

Trendyol Süper Lig 2023/2024 sezonu altıncı haftasında en dikkatle takip edilmesi gereken karşılaşma olarak, Bitexen Antalyaspor’un Karadeniz ekibi Yılport Samsunspor’u konuk edeceği karşılaşma ön plana çıkıyor. Lige istediği gibi başlangıç yapamayan iki ekip geçtiğimiz hafta konuk oldukları İstanbul deplasmanlarında sahadan mağlup ayrılsalar da oynadıkları futbolla olumlu sinyaller vermişlerdi.

Geride kalan beş maçta 3 beraberlik ve 2 mağlubiyeti bulunan ve henüz galibiyetle tanışamayan Bitexen Antalyaspor, Fenerbahçe deplasmanında golcüsü Adam Buksa’nın golleriyle iki kez öne geçmesine rağmen, karşılaşmadan 3-2’lik skorla mağlup ayrıldı. Bir maçı eksik Yılport Samsunspor ise oynadığı dört karşılaşmada 1 beraberlik ve 3 mağlubiyetle 1 puanda kalırken, geçtiğimiz hafta Galatasaray deplasmanında ilk yarıyı 3-0 geride kapatmasına rağmen, ikinci yarıda bulduğu gollerle skoru 3-2’ye getirmiş ve son şampiyona dördüncü gol gelene kadar sıkıntılı anlar yaşatmıştı. Lige kötü başlayıp geçtiğimiz hafta zorlu deplasmanlarda kaybetseler de toparlanma emareleri gösteren iki ekibin karşı karşıya geleceği mücadele, futbolseverlere iyi mücadele ve her sonuca açık bir karşılaşma vaad ediyor.

Antalyaspor’un paylaşımı:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.