Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İYİ Parti Sözcüsü’nden Anayasa değişikliği açıklaması: “Görüşümüz nettir, yerel seçimler sonrasına bırakılmalıdır”

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Anayasa değişikliği tartışmalarının yerel seçim sonrasına bırakılması gerektiğini söyledi. 

İYİ Parti Medya ve İletişim Başkanı ve Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, gündeme ilişkin basın toplantısı yaptı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zorlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeme getirdiği Anayasa değişikliği tartışmaları hakkında şunları söyledi:

Uzun zamandır tartışılıyor. Bu Anayasa 177 maddeden oluşuyordu, bugün 154 maddeye düştü ve sadece 58 maddesine dokunulmamış. Yani bu Anayasa’nın sadece yüzde 30’luk bir kısmı herhangi bir değişikliğe uğramamış. Bizim de elbette Anayasa’ya ilişkin görüşlerimiz var. Örneğin Sayın Erdoğan son olarak bu çağrıyı yaparken milletin çeşitliliği diye bir ifade kullandı. Ne demek bu? Bu hangi millet?

“Örneğin bize göre Anayasa’nın tümüne, ruhuna, lafzına işlemesi gereken Türk milleti ifadesidir o milletten bahsediyoruz. Biz Anayasa’nın değiştirilemeyecek maddeleri, 66. maddesi gibi kırmızı çizgilerimizi her defasında ortaya koyuyoruz ancak bugün gelinen aşamada, yeni anayasa tartışmalarının özellikle yerel seçimler öncesinde rekabette bir ölçüsüzlük yaratacağı, buraya bir araç olarak kullanılacağı endişesiyle bizim görüşümüz nettir. Bu tartışmalar tamamıyla yerel seçimler sonrasına bırakılmalıdır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.