Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DEVA Partisi’nin Spotify hesabı hacklendi, AKP logosu koyuldu

DEVA Partisi’nin Spotify hesabı kimliği belirsiz kişilerce hacklendi. Hesabın profil fotoğrafı yerine AKP logosunun fotoğrafı koyuldu. DEVA Partisi, Spotify yetkilileriyle iletişime geçti. 

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi’nin Spotify uygulamasındaki hesabında AKP logosunun fotoğrafı olduğu, sosyal medya kullanıcıları tarafından fark edildi. Bunun üzerine DEVA Partisi, X sosyal medya platformundan açıklama yaparak, hesabın kendilerine iadesi için Spotify yetkilileriyle iletişime geçtiklerini duyurdu. Yapılan açıklamada “farklı bir partinin logosu kullanıldı” denilirken, hangi parti olduğu bilgisi verilmedi. DEVA Partisi’nden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

“Partimize ait Spotify resmi hesabı kimliği belirsiz kişiler tarafından ele geçirilmiş, hesapta farklı bir partinin logosu kullanılmıştır. Partimizin ilgili birimleri Spotify yetkilileriyle iletişime geçerek hesabın haksız kullanımının durdurulması ve tarafımıza iadesi için süreci başlatmıştır.”

Hacklenme gündem olunca açıklama yaptılar

Edinilen bilgiye göre DEVA Parti’li yetkililer, hesabın ele geçirildiğini 24 Eylül Pazar günü fark ederek anında Spotify ile iletişime geçtiler ancak dört gün geçmesine rağmen sonuç alamadılar. Spotify, sahte evrak kullanılarak DEVA Partisi’nin hesabının değiştirildiğini tespit edince, DEVA Partisi yetkilileri, partinin logosunu, parti kuruluşunu, hesabın daha önce açıldığını gösteren belgeleri Spotify’a ilettiler ve bir an önce işleme koyulmasını istediler. DEVA Partisi’nin taleplerine yanıt verilmesinde gecikme olmasında, Spotify’ın Türkiye’de bir temsilciliğinin olmamasının da etkili olabileceği belirtildi.

24 Eylül’den bu yana Spotify hesabını geri almak için girişimlerde bulunan yetkililer, Parti logosu yerine AKP logosunun koyulduğunun başka kullanıcılar tarafından fark edilmesi ve sosyal medyada gündem olması üzerine konuya ilişkin kurumsal olarak açıklama yaptı.

Spotify, Türkiye ofisini 2018’de kapattı

İsveç merkezli bir şirket olan Spotify, Türkiye ofisini şubat 2018’de kapatmıştı. 2013 yılında açılarak beş yıl boyunca faaliyetlerini sürdüren Türkiye ofisi, Spotify’ın yaptığı açıklamaya göre ticari sebeplerle kapatıldı. Aynı dönemde, internet üzerinden yapılan görüntülü yayınlarda RTÜK izni ve sonrasında denetimini hükme bağlayan yasanın gündemde olması ise Spotify’ın Türkiye ofisinin kapatılmasında RTÜK etkisi olabileceği şeklinde de yorumlanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.