Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Napoli’de TikTok krizi: Corriere dello Sport, Osimhen’e kulübü tarafından yapılanları yazdı

2023/2024 sezonunu şampiyon bitiren Napoli’de sular durulmuyor. Sezona teknik direktör değişikliği ile başlayan İtalya’nın asi çocukları, bu sefer de takımın yıldızı Victor Osimhen ve resmi TikTok kanalında paylaşımlar yüzünden büyük bir krizin eşiğinde. İtalya’nın saygın spor gazetesi Corriere dello Sport‘ta olayları tüm detaylarını anlatan yazıyı Medyascope Spor’dan Hasan Hüseyin Alimoğlu çevirdi.

Napoli’de TikTok krizi: Corriere dello Sport, Osimhen’e kulübü tarafından yapılanları yazdı

Yıllar sonra gelen şampiyonluktan TikTok olayına uzanan bir andı. Çok kısa sürede bolca olay yaşandı: 33 yıl sonra kazanılan şampiyonluğun görüntülerini (kelimenin tam anlamıyla) silmek için 29 saniye yetti. Victor Osimhen ve Napoli’nin arası hiç bu kadar açılmamıştı: Napoli’nin resmi TikTok hesabında yayınlanan iki video, yıldız forvet ve kulüp arasındaki uçurumu neredeyse onarılamaz hale getirecek kadar şiddetlendiren bir dizi olayı tetikledi. Hayatta ve futbolda hiçbir zaman neyin ne olacağını kestiremezsiniz ama neredeyse şu anda Osimhen ve kulüp arasında bir ışık yılı mesafe var.

Napoli ve Osimhen arasında geri dönüşü olmayan bir şekilde tehlikeye giren sözleşme konusu göz önüne alındığında, gerginlik yazdan beri zaten vardı. Ancak Victor iki videoyu gördükten sonra gerçekten sinirlendi. Birinci videoda Osimhen bir şarkı ve sloganla birlikte bir hindistan cevizine benzetiliyor. İkinci videoda ise Bologna’da Osimhen’in tiz bir sesle penaltı isterken ve sonra kaçırırken çekilmiş görüntüleri troll bir müzik eşliğinde kurgulanmıştı. Osimhen, dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca insan gibi bu görüntüleri gördü ve son derece rahatsız oldu. Kendisiyle dalga geçildiğini, alay edildiğini hissetti ve birkaç gün boyunca defalarca bu görüntülerin derhal kaldırılmasını istedi. Ancak yanıt süresi hızlı sayılmazdı. Ve nihayet Salı günü antrenmanın sonunda patladı. Bu arada tüm bunlar, Napoli Teknik Direktörü Garcia’nın Bologna maçında Osimhen’i oyundan çıkardığı için yıldız futbolcunun hocasına tepki göstermesinden sadece 24 saat sonra gerçekleşti. Gerilim üzerine gerilim! Menajeri Roberto Calenda hikayeyi “kabul edilemez” olarak nitelendirdi ve şu tweeti attı: “Video; Victor ile alay ediyor, çok ciddi bir hasar yaratıyor ve futbolcunun son dönemde medya davaları ve yalan haberler arasında maruz kaldığı muameleye katkıda bulunuyor. Yasal işlem başlatmak için her türlü hakkımızı saklı tutuyoruz”

Bu arada Osimhen kamuya açık bir özür duymayı isterdi ama kulüp özel bir özrü yeterli gördü. Böylece ruh hali daha da kötüleşti. Dün (27 Eylül), maç öncesi dinlenmek için otele gelişinin videosu da viral oldu: Demme ona beşlik çakmak için kolunu uzatıyor, Osimhen ise karşılık vermeden doğrudan içeri giriyor ve Demme’nin kolu havada kalıyor. Yemek masasında Victor, herkese düşünceli ve gergin görünmesine rağmen takım arkadaşlarıyla normal bir şekilde konuştu ve onlara katıldı.

Kısacası durum güllük gülistanlık değil ve geleceğin de masmavi olması pek olası değil. Bir süredir sözleşme yenileme meselesi rafa kalktı ve taraflar giderek birbirinden uzaklaşıyor. Sözleşmesi 2025’te sona erecek olan Osimhen, Haziran ayında 1 senelik sözleşmesi kalan bir oyuncu olarak taliplerini bekleyecek. Piyasanın son haline bakılırsa onun değerinin 200 milyondan aşağı olması kaçınılmaz. Ocak ayında bir satış şu an için göz ardı edilebilir ancak ilişkilerin dengeye oturması ve en azından takıma son derece zarar veren daha fazla gerginlik olmadan ligin sonuna ulaşılmasını sağlayacak bir huzur ortamının sağlanması şart.

Kayıtlara geçsin: Napoli Başkanı De Laurentiis dün Napoli’ye geldi, otelde tüm yöneticilerle bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. (genel direktör Chiavelli, kızı Valentina, kulüp müdürü Sinicropi, pazarlama müdürü Bianchini ve diğerleri) Takım elbise için ölçülerini aldırdı ve ardından Udinese maçı için stadyuma gitti. Paylaşımların yazarı da dahil olmak üzere sosyal medya yöneticileri bir fırça ile kurtuldu. Halen sosyal medya ekibi görevde… 

Kaynak: Corriere dello Sport

Çeviren: Hasan Hüseyin Alimoğlu

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.