Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NBA’de dev takas: Damian Lillard’ın yeni adresi Milwaukee Bucks

NBA’de uzun süredir sonlanması beklenen Damian Lillard-Portland Trail Blazers birlikteliği, dün (27 Eylül) gerçekleşen takas ile sona erdi. Üç takımın dahil olduğu takasta Doğu Konferansı ekiplerinden Milwaukee Bucks, yıldız oyun kurucuyu kadrosuna kattı.

NBA’de uzun süredir nereye gideceği merak konusu olan 33 yaşındaki yıldız oyun kurucu Damian Lillard, Portland Trail Blazers-Milwaukee Bucks-Phoenix Suns takımları arasında gerçekleşen üçlü takas sonucunda Bucks’a takas oldu. NBA’e adım attığı 2012 yılından bu yana Portland Trail Blazers forması giyen Lillard, 11 yıl aranın ardından takımına veda etti. 

Damian Lillard’a veda eden Trail Blazers ise Jrue Holiday, Deandre Ayton, Toumani Camara, 2029 korumasız ilk tur draft hakkı (Bucks), 2028 ve 2030 draft sırası değişim hakkı (Bucks) elde etti.

Phoenix Suns ise bir türlü istediği performansı alamadığı uzunu Deandre Ayton karşılığında kadrosuna Jusuf Nurkic, Grayson Allen, Nassir Little ve Keon Johnson’ı kattı. 

Milwaukee Bucks’ın yeni ikilisi:

Lillard takasının ardından uzun süredir Lillard’ı kadrosuna katmaya çalışan Miami Heat’in yıldızı Jimmy Butler yetkililere çağrıda bulundu:) :

NBA kariyerinde 11 yıldır Portland Trail Blazers forması giyen Damian Lillard, 7 kez All-Star, 1 kez En İyi Beş, 4 kez En İyi İkinci Beş ve 2 kez de En İyi Üçüncü Beş’e seçilirken, çaylak yılında da (2013) Yılın Çaylağı ödülünün sahibi olmuştu. NBA kariyerinde 769 karşılaşmaya çıkan Lillard, geçtiğimiz sezon ise 58 maçta forma giyerken 32.2 sayı, 4.8 ribaund, 7.3 asist ve 0.9 top çalma istatistikleri yakaladı.

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.