Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EMEP’ten yerel seçim açıklaması: “İstanbul’u kaybetmemek, 2019’da kazanmaktan daha önemli”

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, EMEP Genel Başkan Yardımcıları ve milletvekilleri Sevda Karaca ve İskender Bayhan 2024 Yerel Seçimleri’ni ve Gezi Parkı davasından çıkan kararı değerlendirdi. EMEP İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, “İstanbul’u kaybetmemek, 2019’da kazanmış olmaktan daha önemli” dedi. 

“İstanbul’u kaybetmemek 2019’da kazanmaktan daha önemli”

EMEP yetkilileri, partinin 2024 Yerel Seçimleri’nde izlemeyi planladığı yolu paylaştı.

Olası ittifaklar hakkında konuşan İskender Bayhan, “Cumhur İttifakı kendi istediklerini yapma konusunda daha atılgan oldu. Millet İttifakı dağıldı. Son seçimden önce bir araya gelmeye çalıştığımız Sosyalist Güç Birliği’ndeki dostlarımız bir iç değerlendirme sürecinde. Biz aralık ayında kongremizi yapacağız, ittifak güçlerimiz Yeşil Sol Parti ve TİP de kongre sürecinde. Ancak bütün bu süreçlerin sonunda, sınıf dengeleri mevcut halindeyken emekten ve özgürlüklerden yana daha geniş bir ittifak kurmak tek çıkar yol” dedi. 

Toplantının ardından Bayhan’a “2024’te İstanbul’u kaybetmemek ne kadar önemli?” diye sorduk. Bayhan, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) seslendi:

“2019 yılında İstanbul’un Cumhur İttifakı’nın elinden alınması ne kadar önemliyse aradan geçen dört yıllık süreç bu önemi azaltmadı, aksine daha da çoğalttı. Dolayısıyla Ekrem İmamoğlu ve CHP’ye seslenmek istiyorum: Eğer İstanbul’u kazanmak gibi bir iddiaları varsa bunun gereğini yapmak üzere İstanbul’un emekten ve barıştan yana olan güçlerin eleştirilerini ve önerilerini dikkate alarak hareket etmeliler.”

Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Gezi Parkı davasında Osman Kavala, Tayfun Kahraman, Can Atalay, Çiğdem Mater ve Mine Özerden’in cezasını onadı, Mücella Yapıcı, Yiğit Ali Ekmekci ve Ali Hakan Altınay’ın cezalarını bozdu.

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, Yargıtay’ın kararını Medyascope’a değerlendirdi. Bu davanın siyasî bir dava olduğunu söyleyen Gürkan, “Gezi davasının kararlarının en başından beri hukuki değil, siyasî bir dava olduğunu bir kez daha gösterildi. Hükümet, cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmış olsa da eli o kadar rahat değil. Bu ülkede mücadele güçlerinin etkinliği hâlâ sürüyor ve siyasî iktidar da bunu biliyor. Gezi davasındaki hesaplaşma toplumu susturmanın bir aracı olarak kullanılmaya çalışılıyor. Bu açıdan da biz önümüzdeki dönemde hukuk ve adalet mücadelesini ilerletmemiz gerektiğini söyleyebilirim” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.