Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara’daki terör saldırısı: Bir saldırganın kimliği tespit edildi

İçişleri Bakanlığı, bugün (1 Ekim) Ankara’da Emniyet Genel Müdürlüğü’nü hedef alan bombalı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada saldırganlardan birinin PKK üyesi olduğunun tespit edildiği söylendi.

İçişleri Bakanlığı, bugün (1 Ekim) Ankara’da Emniyet Genel Müdürlüğü’nü hedef alan ve 2 polisin yaralandığı bombalı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada “Yapılan çalışmalarda, teröristlerden birinin kimliği belirlenmiş; BTÖ (PKK) üyesi olduğu tespit edilmiştir. Diğer teröristin kimlik belirleme çalışmaları devam etmektedir. Olayda yaralanan iki kahraman polis memurumuzun tedavileri devam etmektedir” denildi.

Diğer saldırganın ise kimlik belirleme çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Açıklamada saldırıda kullanılan aracın Kayseri’den gasp edildiği iddiaları doğrulandı:

“Saldırı girişiminde kullanılan araçla ilgili yapılan araştırmada: Kayseri’nin Develi ilçesindeki özel bir işyerinde Veteriner Sağlık Teknisyeni olarak görev yapan Mikail Bozlağan adlı vatandaşımız, bu teröristlerce katledilerek aracı gasp edilmiştir.”

Saldırı girişiminin engellendiği yerde bulunanlar şöyle:

  • (9,700 gr.) RDX ihtiva eden C-4 patlayıcı madde,
  • (3) adet el bombası
  • (1) adet roketatar
  • (1) adet Glock marka susturucu takılı tabanca
  • (1) adet Blow marka tabanca
  • (1) adet M-4 marka Karabina uzun namlulu silah,
  • (1) adet AK-47 marka uzun namlulu silah

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bugün saldırıya ilişkin konuşmuş ve “Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana başta terör örgütleriyle, zehir tacirleriyle, organize suç çeteleriyle kararlılıkla mücadele ediyoruz. Son terörist etkisiz haline getirilinceye kadar durmak yok, kararlılıkla mücadele edilecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bütün dairelerimiz bu olayı baştan sonra inceleyecekler. Konuyla ilgili adli soruşturma başlatıldı” demişti.

Yerlikaya, saldırıda kullanılan aracın gasp edildiği iddialarıyla ilgili “Detaylı bilgi vereceğiz, sabırlı olun” demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.