Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Terör saldırısının ardından Süleyman Soylu’ya yakın Ebabilcilerden Bakan Ali Yerlikaya’ya mesaj: “Sen bürokrat avına devam et”

Ankara’da Emniyet Genel Müdürlüğü binasının girişine yönelik bombalı saldırı, iktidar içindeki “Soylu-Yerlikaya” çekişmesini tırmandırdı. Son dönemde çete ve mafya gruplarına yönelik operasyonlarla dikkat çeken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya saldırı sonrası “Terörle, onların işbirlikçileriyle, zehir tacirleriyle, çetelerle, organize suç örgütleriyle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir” açıklaması yaparken, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun trol ekibi olduğu iddia edilen “Ebabil Harekatı” adlı sosyal medya hesabından Yerlikaya hedef alındı. Daha sonra saldırıyı ‘zafiyet’ olarak niteleyen paylaşım kaldırılarak X hesabı erişime kapatıldı.

Ankara’da, TBMM’ye 200 metre mesafede bulunan, Atatürk Bulvarı üzerindeki Emniyet Genel Müdürlüğü binasına dün (1 Ekim 2023) sabah saatlerinde, biri PKK’lı olduğu tespit edilen iki kişi saldırı düzenlemiş, canlı bombanın kendini infilak ettirmesiyle iki emniyet mensubu yaralanmış, bir terörist etkisiz hale getirilmişti.

Patlamanın ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya suç örgütleriyle sürdürülen mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurgulayarak, o örgütler arasında teröristlerin ve işbirlikçilerinin yanı sıra uyuşturucu tacirlerini, çeteleri ve organize suç örgütlerini de saydı. Sosyal medyada ise eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun trol ekibi olduğu iddia edilen “Ebabil Harekatı” adlı hesap başta olmak üzere bazı hesaplardan Ali Yerlikaya’yı hedef alan bir paylaşım yapıldı.

Söz konusu paylaşımda Yerlikaya işaret edilerek, Soylu’ya çay veren çaycıların dahi tespit edilip sürüldüğü, bunun için de teröristlerin takibatının ihmal edildiği iddia edildi.

“Zahmet olmasın, terörist kendini patlattı”

Hesaptan yapılan paylaşımda Bakan Yerlikaya’nın saldırı sonrası yaptığı açıklama hedef alınarak “Soylu’ya çay veren çaycıları tespit edip sürmekle çok meşgul olunca ülkenin tam merkezine, evinin önüne gelen teröristleri takip etmeyi ihmal ettiler. Son teröriste kadar öldürülecekmiş, yok vallahi, terörist kendi kendini patlattı, sana zahmet olmasın. Sen bakanlığa geri dön, Soylu’yla çalışmış bürokrat avına devam et” denildi.

Bakan Yerlikaya’nın “Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz amansızca devam edecektir” açıklaması

“Türk Savunma Teşkilatı, Fazıl Duygun” vb. gibi başka sosyal medya kullanıcılarının da destek verdiği paylaşım, kısa süre sonra yayından kaldırılırken, Ebabil hesabından yaklaşık üç saat sonra yeni bir paylaşım yapıldı. O paylaşımda, “Bugün Ebabil Harekatı hesabından atılan tweet kabul edilemez! Bir çok arkadaşın admin olduğu bu hesap milletimizin ülkemizin ve devletimizin hassasiyetlerine sahiptir. Alçak terör saldırısı sebebiyle sosyal medyada bizi birbirimize düşürmeye çalışan fitnecilere alet olmak en son bizim işimizdir. Bunu asla kabul etmiyor ve Ebabil hareketinin sosyal medya hesabını kapatıyoruz. Allah fitneye fırsat vermesin.” ifadelerine yer verildi.

Ebabil Harekatı tarafından yapılan paylaşım

Ebabil Harekatı’nın X hesabı ise kısa süre sonra tamamen kapatıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.