Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (235): Trendyol Süper Lig 2023/2024 sezonu yedinci haftanın “en”leri – Büyükler yoluna kayıpsız devam etti – Aytaç Kara alev aldı

Trendyol Süper Lig 2023/2024 sezonunda yedinci hafta karşılaşmaları geride kaldı. Fenerbahçe konuğu Çaykur Rizespor’u 5-0 ile geçerken yedide yedi yaptı. Zirvenin takipçisi Galatasaray evinde MKE Ankaragücü’nü 2-1 ile geçerken, Beşiktaş zorlu Tümosan Konyaspor deplasmanında 2-0 galip geldi. 

5) Haftanın en keyifli karşılaşması: VAVACARS Fatih Karagümrük 2-3 Kasımpaşa

Trendyol Süper Lig 2023/2024 sezonu yedinci haftasında en keyifli mücadeleye VAVACARS Fatih Karagümrük’ün semt derbisinde Kasımpaşa’yı konuk ettiği karşılaşma oldu. Konuk ekip Kasımpaşa gol düellosuna sahne olan karşılaşmada 3-2’lik skorla galip gelirken, bu sezon ilk kez iki hafta üst üste galip gelmeyi başardı.

Karşılaşmaya çok hızlı başlayan Kasımpaşa, 3. dakikada Federico Ceccherini’nin kendi kalesine ve 6. dakikada Aytaç Kara’nın ceza sahası dışından kaydettiği harika golle 2-0 öne geçti. 34. dakikada konuk ekipte bir kez daha sahneye çıkan Aytaç Kara yine ceza sahası dışından çıkardığı sert şutla farkı 3’e çıkardı. Ev sahibi ekipte ise 43. dakikada Federico Ceccherini bu kez rakip kaleye golünü attı ve ilk yarı Kasımpaşa’nın 3-1’lik üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarıda da oyunun hakimi olan ev sahibi VAVACARS Fatih Karagümrük girdiği fırsatları değerlendiremedi ve maçın son dakikalarında ev sahibi ekipte Stefano Sturaro’nun golü karşılaşmanın skorunu belirledi. Bu galibiyetle puanını 12’ye yükselten Kasımpaşa altıncı sıraya yükselirken, 6 puanda kalan VAVACARS Fatih Karagümrük 15. sıraya geriledi.

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

4) Haftanın en iyi genç oyuncusu: Kartal Kayra Yılmaz – Mondihome Kayserispor

Trendyol Süper Lig 2023/2024 sezonu yedinci haftasında çok fazla genç oyuncu süre bulamazken, Mondihome Kayserispor’un 22 yaşındaki orta saha oyuncusu Kartal Kayra Yılmaz Rams Başakşehir karşısında alınan 0-0’lık beraberlikte iyi bir performans sergiledi. Sarı-kırmızılılar karşılaşmada galip gelemese de 90 dakika süre alan Kartal, girdiği 6 ikili mücadelenin 4’ünü kazanırken, 3 kilit pas, 1 pas arası ve 2 top çalma istatistikleri yakaladı. 

3) Haftanın en iyi teknik direktör hamlesi: Efkan Bekiroğlu – Tolunay Kafkas

Trendyol Süper Lig 2023/2024 sezonu yedinci haftasının en iyi teknik direktör hamlesine MKE Ankaragücü teknik direktörü Tolunay Kafkas imza attı. Sarı-lacivertliler Galatasaray deplasmanında 2-1 kaybederken, karşılaşmanın ardından Tolunay hocanın görevine son verildi. Mücadelenin ilk yarısı 0-0’lık eşitlikle geçerken, devre arasında Tolunay Kafkas Riad Bajic’in yerine oyuna Efkan Bekiroğlu’nu aldı. İkinci yarıda ise Efkan oyuna girdikten 3 dakika sonra Renaldo Cephas’ın golünde yapmış olduğu asistle takımını 1-0 öne geçirdi. Ancak skoru korumayı başaramayan MKE Ankaragücü yediği 2 golle karşılaşmadan 2-1’lik skorla mağlup ayrıldı.

2) Haftanın sürprizi: Yılport Samsunspor – Gaziantep FK

Trendyol Süper Lig 2023/2024 sezonu yedinci haftasında çok fazla sürpriz yaşanmasa da, Marius Sumudica’nın takımın başına geçmesinin ardından çıkışa geçen Gaziantep Fk’nın, Yılport Samsunspor deplasmanında almış olduğu 2-1’lik galibiyet sürprize en yakın sonuç oldu. Gaziantep FK karşılaşmanın ilk yarısında rakip kaleye çektiği iki şutta (3. dakikada Draguş ve 17. dakikada Jevtovic) da gol bulurken ev sahibi ekip Yılport Samsunspor girdiği pozisyonları değerlendiremedi. İkinci yarıda da oyunun hakimi olan ev sahibi, 90+3’te Olivier Ntcham’ın penaltıdan attığı golle farkı 1’e indirse de karşılaşmadan 2-1’lik skorla mağlup ayrıldı. Karşılaşmada toplam 4 şut atan Gaziantep FK 2 gol bulmayı başarırken, Yılport Samsunspor 19 şut atmasına rağmen yalnızca son anlarda penaltıdan fileleri bulmayı başardı.

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

1) Haftanın Kare Ası: Aytaç Kara – Yusuf Sarı – Adam Buksa – Bahadır Han Güngördü

Kasımpaşa’nın yıldızı Aytaç Kara, semt derbisinde VAVACARS Fatih Karagümrük deplasmanında kaydettiği birbirinden güzel iki harika golle takımına 3-2’lik galibiyeti getiren isim oldu. Bu sezon ligde 6 gole ulaşan Aytaç, son 3 haftada takımına 5 gol ve 1 asistlik katkı sağladı.

https://twitter.com/beINSPORTS_TR/status/1708459259908829350?s=20

Yukatel Adana Demirspor’un parlayan yıldızı Yusuf Sarı, bu sezonki etkileyici performansını Corendon Alanyaspor karşısında alınan 4-0’lık galibiyette kaydettiği 3 asistle haftaya damgasını vurdu.

Fraport TAV Antalyaspor’un İstanbul deplasmanında yapmış olduğu geri dönüşte 2 gol kaydeden Adam Buksa takımına 3 puanı getiren isim oldu.

MKE Ankaragücü, Galatasaray deplasmanında 2-1’lik skorla mağlup olsa da, maçı 11 kurtarışla tamamlayan Bahadır Han Güngördü haftaya damgasını vuran isimler arasında yer aldı. 

Yedinci haftada alınan toplu sonuçlar:

Yedinci haftanın ardından oluşan puan durumu:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.