Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Davutoğlu Emniyet Genel Müdürlüğü’ne yapılan saldırıyla ilgili Soylu’yu işaret etti: “Soylu’nun beslediği Pelikan çetesi harekete geçti”

Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü’ne yapılan terör saldırısına ilişkin Süleyman Soylu’yu işaret eden Ahmet Davutoğlu, “Soylu’nun beslediği Pelikan çetesi. İçişleri Bakanı, (Ali Yerlikaya) organize suç örgütlerine karşı mücadele ediyor diye Süleyman Soylu’nun emrinde olduğu belli olan bazı isimler ve geçmişte bana karşı komple kuran Pelikan çetesi harekete geçti” diye konuştu.

Saadet-Gelecek TBMM Grup Toplantısı’nda konuşan Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dünkü (3 Ekim) grup toplantısında eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu savunan sözlerine yanıt verdi. Davutoğlu terör saldırısına ilişkin eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu işaret etti. Soylu’nun ekibiyle mücadele ederseniz olacağı buydu’ diyen Davutoğlu Soylu’nun Pelikan çetesini yönettiğini iddia etti.

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi, bugün (4 Ekim) Meclis’te gündemi değerlendirmek için grup toplantısı düzenledi. Konuşmayı sırasıyla ilk Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ardından Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu yaptı. 

Davutoğlu: “Bahçeli, aynaya bakın eğer korkunuz Sinan Ateş’in cinayeti ne kadar gelmesi ise oraya da gelecek hiç merak etmeyin”

Davutoğlu’nun konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

“Eğer suç örgütü yapılarında Türkiye dünyada 14. Avrupa’da 1. ise birilerinin sorması lazım kim bunun sorumlusu, kim bunun sorumlusu sayın cumhurbaşkanı ve tabii sorumluluğu himayeden Sayın Bahçeli kim bunun sorumlusu? Dün Sayın Bahçeli bu kürsüdeki konuşmasında diyor ki, eski İçişleri Bakanı ve yeni İçişleri Bakanı arasına kimse fitne koymasın. Allah aşkına fitne sokmasın diyeceksen bunu git Sayın Soylu’ya söyle. Soylu’nun beslediği büyüttüğü, devlete musallat ettiği Ebabil diye kutsal bir kavramı da kullanan Pelikan çetesine sorsun kim fitne sokuyor?

Sinan Ateş cinayeti

Dün İçişleri Bakanı organize suç örgütlerine karşı mücadele ediyor diye aynı gün terör konusunda hepimiz dayanışma içerisindeyken Süleyman Soylu’nun emrinde olduğu belli olan bazı isimler ve geçmişte bana karşı komple kuran Pelikan çetesi harekete geçti ve Bahçeli, ‘Tabii siz Soylu’nun ekibiyle mücadele ederseniz olacağı buydu’ dedi. Sayın Bahçeli, aynaya bakın eğer korkunuz Sinan Ateş’in cinayeti ne kadar gelmesi ise oraya da gelecek hiç merak etmeyin.”

Anayasa açıklaması

“Samimiyseniz biz 12 Eylül’e direnmiş bir nesil olarak 12 Eylül Anayasa’sını kaldıracak, yerine gerçekten kamil ve milli bir Anayasa yapmak için her türlü çabayı sergileriz ama sorumuz açık ve net. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni de tartışmaya var mısınız ?”

Karamollaoğlu: “21 yıldır delik deşik olan Anayasa’yı ‘Gelin yeniden yapalım’ diyor”

Karamollaoğlu’nun konuşmasında öne çıkan başlıklar da şöyle:

“21 yıldır delik deşik olan Anayasa’yı ‘Gelin yeniden yapalım’ diyor. Gelme gülme bu işe, 21 yıldır ihtilal Anayasası’nı değiştireceklermiş. İhtilal Anayasası kalmadı yahu ortada. Sizin getirdiğiniz birçok değişiklikle yamalı bohçaya döndü zaten. Şimdi bunu düzeltmek için ‘Hadi bakalım gerçekleri örtelim, sadece anayasa maddelerini konuşalım ama milletin derdini dert edinmeden meseleleri gündeme getirelim’ diyorlar. Bizim de buna karnımız tok. Böyle bir şeye rıza göstermeyiz. Teklifi getiren Cumhurbaşkanı üstlenen Meclis Başkanı. Meclis Başkanı, seçildikten sonra bir partinin elamanıymış gibi davranamaz. İlk ziyaretini de Ana Muhalefet Partisi’ne değil iktidarı destekleyen Parti’nin Genel Başkanı’na yapıyor. Neresinden tutalım biz bu işin?”

“Eskisinin ülke için çok faydalı kabul ettiği belli çeteleri yeni gelen İçişleri Bakanı ülke için tehdit unsuru olarak görüyor”

“İktidarı dışarıdan destekleyenler yeni gelen yönünden baktıkları zaman eski ve yeni içişleri bakanlarının politikalarını bir türlü içlerine sindiremiyorlar. Eskisinin ülke için çok faydalı kabul ettiği belli çeteleri yeni gelen İçişleri Bakanı ülke için tehdit unsuru olarak görüyor ve onlarla mücadele ediyor ve bu sefer de dışlanıyor iktidarı destekleyen bir parti tarafından. Bunun bir mantığı olabilir mi Allah aşkına ve attığı her adım bugüne kadar gördüğümüz kadarıyla yerinde atılıyor.”

“Hakikaten İçişleri Bakanı’nın mücadelesini takdirle karşılıyoruz, başarılar diliyoruz. Ona karşı yürütülen kampanyalara da hiç ama hiç değer vermiyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.