Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gelecek Partisi aralık ayında kongre yapacak | “Kongrede bazı belediye başkan adaylarımızı da açıklayacağız”

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ömer Ünal, Parti’nin 2. Olağan Büyük Kongresi’nin aralık ayı içerisinde yapılmasının planlandığını açıkladı. Kongre’de yerel seçimlere ilişkin kararların alınacağını belirten Ünal, “Kongrede bir kısım belediye başkan adaylarımızı da kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz” dedi.

Medyascopea konuşan Gelecek Partisi Teşkilat Başkanı ve Genel Başkan Yardımcı Ömer Ünal, partinin eylül ayı itibariyle ilçe kongrelerini yaptığını, ekim ayı itibariyle de bu hafta sonu (8 Ekim) Bursa il kongresiyle kongre takviminin başlayacağını söyledi:

“2. Olağan Büyük Kongremizi inşallah aralık ayı içerisinde yapacağız. Henüz tarih ve yer belli değil, daha iki aydan fazla zaman var. Nihayetinde şu an ilçe kongreleri bir taraftan devam ediyor, diğer taraftan il kongreleri başladı. Partimiz 12 Aralık 2019’da kurulmuştu. O sebeple kuruluş yıl dönümüne de denk gelecek bir tarihte, aralık ayı içerisinde büyük kongremizi inşa edeceğiz.” 

“Tüzük değişiklikleri ve partinin yönetim kurullarında değişiklikler gündeme gelecek”

Partinin 1. Olağan Kongresi’ni 2020 yılında yaptıklarını hatırlatan Ünal, kongrelerin partilerin yenilenme dönemi olduğunu belirtti ve “Seçimli bir kongre, dolayısıyla hem tüzük değişikliği hem parti yönetim kurulu ve diğer kurulların yenilendiği ve kamuoyuna mutlaka önemli mesajların verileceği büyük bir kongreyi inşa edeceğiz. Bir kısım belediye başkan adaylarımızı da kongrede kamuoyuna paylaşmayı arzu ediyoruz” diye konuştu.

“Kongreye Saadet Partisi milletvekilleri ve Genel Başkanı düzeyinde katılımlarını bekliyoruz”

Ünal, Saadet-Gelecek Meclis Grubunun iki ayrı parti ama tek bir grup olarak TBMM’de yer aldığını belirterek şunları dedi:

“Dolayısıyla biz Saadet Partisi’yle birçok etkinliği beraber icra ediyoruz. Gerek il-ilçe kongrelerimize onlar katılıyor, gerekse biz onların farklı etkinliklerine mutlaka iştirak ediyoruz. Sahada beraber birtakım programlar yapıyoruz. Meclis açılışına da Temel Karamollaoğlu ve Ahmet Davutoğlu beraber katıldılar. Dolayısıyla biz onlardan da ciddi bir katılımla il-ilçe başkanları, milletvekilleri ve belki genel başkan düzeyinde kongremize katılmalarını bekliyoruz. Mutlaka katılımlarının olacağını düşünüyorum.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.