Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Muhalefet partileri Ali Yerlikaya’yı paylaşamıyor

Emniyet Genel Müdürlüğü’ne yönelik saldırının ardından muhalefet partilerinin başkanları, TBMM grup konuşmalarında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya sahip çıktılar. Kılıçdaroğlu, Akşener, Davutoğlu ve Karamollaoğlu, suç örgütlerine karşı yürütülen operasyonları takdir ederken, Yerlikaya’yı paylaşamadı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) yeni yasama yılına başladığı 1 Ekim günü, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne yönelik saldırı, grup toplantılarını yapan siyasilerin gündeminde yer aldı. Tüm genel başkanlar konuşmalarında saldırıyı kınarken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya desteklerini çok açık bir biçimde dile getirdiler.

Kılıçdaroğlu: “İçişleri Bakanı’na uyuşturucu baronları ve çetelerle yaptığı mücadele dolayısıyla tebriklerimi ilettim”

Kılıçdaroğlu, dün (3 Ekim) CHP Grup Toplantısı’nda, teröre karşı durmanın insanlık görevi olduğunu belirtti. Yerlikaya ile telefonda görüştüğünü söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: 

Teröre karşı ortak tepki vermek vatandaş olarak hepimizin temel görevlerinden biridir. Pazar sabahı İçişleri Bakanı’nı aradım, bilgi aldım. Öncelikle ivedilikle müdahale eden, teröristlerin amacına ulaşmasını engelleyen, yaralanan, orada görev yapan ama yaralanmayan tüm emniyet mensuplarına teşekkür etmek bizim görevimizdir. İçişleri Bakanı’na uyuşturucu baronlarıyla ve çetelerle yaptığı mücadele dolayısıyla da tebriklerimi ilettim. Bunun da altını özenle çizmek isterim.

Akşener: “Alışılagelenin aksine süreci ciddiyet ve şeffaflıkla Yerlikaya’ya teşekkür ediyorum”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün (4 Ekim) yaptığı grup konuşmasında, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne yönelik saldırının amacına ulaşamadan bertaraf edildiğini belirterek, şunları söyledi:

Uzunca bir süredir alışılagelenin aksine, süreci ciddiyet ve şeffaflıkla yürüten İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya milletimiz adına teşekkür ediyorum. Gerek bu süreçte, gerekse de son dönemde Emniyet Teşkilatımızın suç örgütlerine karşı yürütmüş olduğu başarılı operasyonlar, Sayın Bakan’ın kararlı bir duruş sergilediğini gösteriyor. Ancak tabii ki, AK Parti bünyesindeki, bazı odakların bu duruştan ne kadar memnun olduğu meçhul çünkü bu odakların, bu devletin, bu Cumhuriyetin yetiştirdiği, liyakatli insanlarla problemi olduğunu çok iyi biliyoruz.Onların önünü açmak yerine, yolunu kesmek istediklerini de biliyoruz.

Davutoğlu: “Yeni İçişleri Bakanı geldi, sanki ülkede devrim oldu”

Saadet-Gelecek TBMM Grubu’nun bugünkü toplantısında, önce Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ardından Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu konuştu. İki genel başkanın gündeminde de, Yerlikaya ve eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu vardı. Davutoğlu konuşmasında, şunlara değindi: 

Bir devlet vatandaşlarına onurlu bir hayat sağlar, ikinci olarak güvenli bir hayat sağlar. Bir İçişleri Bakanı gitti başka bir İçişleri Bakanı geldi, sanki ülkede bir devrim oldu, sanki iktidar değişikliği oldu. Her şey değişmiş gibi bir tabloyla yeni İçişleri Bakanı organize suç örgütlerine karşı harekete geçti. İlk günden ifade ettim, bu ülkeyi yönetme şerefine nail olmuş bir başbakan olarak devletimize ahtapot gibi sarmış olan çetelere karşı kim mücadele ederse onun yanındayız, kim o çetelerle resim çektirmişse onun da karşısındayız.

“İçişleri Bakanı organize suç örgütlerine karşı mücadele ediyor diye Pelikan çetesi harekete geçti”

Eğer suç örgütü yapılarında Türkiye dünyada 14’üncü, Avrupa’da birinci ise birilerinin sorması lazım kim bunun sorumlusu? Kim bunun sorumlusu Sayın Cumhurbaşkanı ve tabii sorumluluğu himaye eden Sayın Bahçeli, kim bunun sorumlusu? Dün Bahçeli bu kürsüdeki konuşmasında diyor ki, ‘Eski İçişleri Bakanı ve yeni İçişleri Bakanı arasına kimse fitne koymasın’. Allah aşkına fitne sokmasın diyeceksen bunu git Soylu’ya söyle. Soylu’nun beslediği büyüttüğü, devlete musallat ettiği, Ebabil diye kutsal bir kavramı da kullanan Pelikan çetesine sorsun kim fitne sokuyor? İçişleri Bakanı (Yerlikaya) organize suç örgütlerine karşı mücadele ediyor diye, aynı gün terör konusunda hepimiz dayanışma içerisindeyken Süleyman Soylu’nun emrinde olduğu belli olan bazı isimler ve geçmişte bana karşı komple kuran Pelikan çetesi harekete geçti ve ‘Tabii siz Soylu’nun ekibiyle mücadele ederseniz olacağı buydu’ dedi.

“Organize suç örgütleri karşısında kim mücadele ederse onun yanındayız”

Sayın Bahçeli, aynaya bakın, eğer korkunuz Sinan Ateş’in cinayetine kadar gelmesiyse, oraya da gelecek hiç merak etmeyin. Çok açık ifade ediyorum Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenlik ve emniyet müdürlerine sesleniyorum bu işin kökü nereye gidecekse götürünüz. Biri kara para aklayıcılarla, çete reisleriyle resim çektiren, birilerini koruyorsa, bilin ki biz organize suç örgütleri karşısında kim mücadele ederse onun yanındayız, onu destekleyeceğiz, onu asla yalnız bırakmayacağız.”

Karamollaoğlu: “İçişleri Bakanı’nın mücadelesini takdirle karşılıyoruz”

Karamollaoğlu ise Yerlikaya’nın  Soylu’nun desteklediği çetelerle mücadele ettiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

İktidarı dışarıdan destekleyenler, yeni gelen yönünden baktıkları zaman, eski ve yeni içişleri bakanlarının politikalarını bir türlü içlerine sindiremiyorlar. Eskisinin ülke için çok faydalı kabul ettiği belli çeteleri, yeni gelen İçişleri Bakanı ülke için tehdit unsuru olarak görüyor ve onlarla mücadele ediyor ve bu sefer de dışlanıyor iktidarı destekleyen bir parti tarafından. Bunun bir mantığı olabilir mi Allah aşkına? Attığı her adım, bugüne kadar gördüğümüz kadarıyla yerinde atılıyor. Hakikaten İçişleri Bakanı’nın mücadelesini takdirle karşılıyoruz, başarılar diliyoruz. Ona karşı yürütülen kampanyalara da hiç ama hiç değer vermiyoruz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.