Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

YSP milletvekilleri yargı önünde | Meral Danış Beştaş’ın yargılanması durduruldu, Ayşegül Doğan’ın davası ertelendi

Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi, milletvekili olmalarına rağmen “örgüt kurma ve yönetme” iddiasıyla yargılaması süren Yeşil Sol Parti Grup Başkanvekili ve Meral Danış Beştaş hakkında yargılanmanın durdurulması kararı verdi. Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi ise Şırnak Milletvekili Ayşegül Doğan içinse yargılamanın durdurulması talebini reddetti.

Yeşil Sol Parti Grup Başkanvekili Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş ve Şırnak Milletvekili Ayşegül Doğan‘ın, “örgüt kurma ve yönetme” iddiasıyla yargılandığı davanın duruşması Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Mahkemede milletvekili oldukları için yasama dokunulmazlığı kazanan Beştaş ve Doğan’ın yargılanmalarının durdurulması talep edildi.

Berberoğlu ve Gergerlioğlu kararları hatırlatıldı

Beştaş’ın avukatları Mesut Beştaş ve Mehdi Özdemir, duruşmada söz alarak müvekkillerinin 2023 seçimlerinde yeniden milletvekili seçilmesi nedeniyle tekrar yasama dokunulmazlığı kazandığını hatırlatarak yargılanmanın durdurulmasını talep etti.

Savcı ise Anayasa Mahkemesi’nin dokunulmazlıklara dair verdiği Enis Berberoğlu ve Ömer Faruk Gergerlioğlu kararlarına işaret etti.

Beştaş’a durdurma, Doğan’a devam

Ayşegül Doğan’ın avukatları da Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, Doğan’ın milletvekili seçilmesi nedeniyle yasama dokunulmazlığının bulunduğunu hatırlatarak yargılanmanın durdurulması talebinde bulundu.

Mahkeme Beştaş hakkında yargılamanın durdurulması kararı verirken Doğan için ise yargılamaya devam etti ve duruşmayı 11 Aralık 2023’e erteledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.