Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Biden’ın gizli ajanlarını ısıran köpeği Beyaz Saray’dan uzaklaştırıldı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden’ın köpeği “Commander” son dönemlerdeki saldırganlığı ve 11 kişiyi ısırmasının ardından Beyaz Saray’dan uzaklaştırıldı. İki yaşındaki Alman çoban köpeğinin nereye gönderileceği hâlâ belli değil.

Commander geçen hafta Beyaz Saray’da Gizli Servis ajanını ısırmış ve ısırdığı kişinin olay yerinde tedavi görmesi gerekmişti. Bu son ısırma vakasıyla Commander, 11. kez bir güvenlik görevlisini ısırmıştı.

Commander

Joe Biden’ın eşi Jill Biden’ın Sözcüsü Elizabeth Alexander, Biden ve eşinin Beyaz Saray’da çalışanların ve korumaların güvenliğini son derece önemsediğini belirterek şöyle konuştu:

“(Jill Biden) Çözümler üzerinde çalışmaya devam ediyor. Kendisi Amerikan gizli servisinin ve ilgili herkesin sabrı ve desteği için minnettar. Bir sonraki adımlar değerlendirilirken ”Commander” şu anda Beyaz Saray kampüsünde değil.”

Commander, Biden ailesinin iki Alman çoban köpeğinden biri. Biden’a kardeşi James Biden’ın hediyesi. Diğer köpek Major da Gizli Servis ajanlarını pek çok kez ısırdı. Major’a 2021 yılında eğitim verildi, daha sonra Beyaz Saray’dan uzaklaştırıldı.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.