Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD ile Türkiye arasında SİHA gerilimi: Suriye’de neler oluyor?

Ankara’daki terör saldırısının ardından Türkiye, Irak ve Suriye‘ye hava harekatları düzenlemeye başladı. “Hava operasyonları, olası bir kara harekatının habercisi mi?” diye soracakken ABD, Türkiye’ye ait bir SİHA’nın Suriye’de düşürüldüğünü açıkladı. Dışişleri Bakanlığı, Washington’dan gelen bu açıklamayı doğruladı; “üçüncü taraflarla işletilen çatışmasızlık mekanizmasındaki farklı teknik değerlendirmeler nedeniyle bir SİHA’nın kaybedildiğini” doğruladı.

Peki bu hamlenin etkisi ne olacak? Türkiye, uzun zamandır Moskova’dan ve Washington’dan beklediği “yeşil ışık”ı alabilecek mi? ABD’nin NATO müttefikine ait bir drone’u düşürmesinin anlamı ne? Dışişleri’nin açıklaması ne anlama geliyor? Erdoğan Irak ve Suriye sınırlarında bir baştan diğer başa 30 km derinliğinde güvenli bölge oluşturma hedefinin neresinde?

Senem Görür Yücel, Aydın Selcen ve Prof. Dr. Serhat Güvenç ile değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.