Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haaland’ın tahtını sallayan adam: Julian Alvarez

İngiltere Premier Lig’de Manchester City’nin rüya gibi geçen sezonda herkes Erling Haaland’ın golcülüğünü konuşurken yeni sezona Julian Alvarez’i de hazırlayan Pep Guardiola için takım ritmini bulmuş durumda. Medyascope Spor’dan Hasan Hüseyin Alimoğlu, Mundo Deportivo’da çıkan yazıyı sizin için çevirdi.

Haaland’ın tahtını sallayan adam: Alvarez

Leipzig karşısında yine kilit isim olan Julian Alverez, Haaland’ın sezon başındaki istatistiklerini geliştirerek her 78 dakikada bir gol üretiyor! Artık akıllardaki soru şu: Erling Haaland gerçekten dokunulmaz mı? Pek çok kişi “Evet” diyecektir ancak açık olan şu ki Julián Álvarez, sezona öylesine formda bir başlangıç yaptı ki onu tartışmasız ilk tercih olarak görmeye başlayanların sayısı hiç de az değil.  

Leizpig karşısında Arjantinli forvet bir kez daha farklı bir kumaştan yapıldığını ve büyük anların adamı olduğunu gösterdi. Manchester City, Erling Haaland’ın çok başarılı olamamasıyla Leipzig karşısında zorlandı ve Julián Álvarez takımını bir kez daha ipten aldı. Şapkadan özgün bir gol çıkardı ve ardından Doku’ya maçı bitirmesi için asist yaptı.  

Bu durum bu sezon bolca tekrarlandı. Çok geriye gitmeden, Premier Lig’de Newcastle’a karşı alınan galibiyette Arjantinli oyuncu galibiyet golünü attı ve Kızılyıldız’a karşı attığı iki golle takımına Şampiyonlar Ligi’nde ilk 3 puanı kazandırdı. Sadece gol atmakla kalmadı, aynı zamanda asist de yaptı. West Ham karşısında skoru değiştiren iki asist de onun ayağından geldi.  

Eğer çok yakından bakmazsanız, golcü Erling Haaland’ın daha büyük bir etkisi varmış gibi görebilirsiniz. Aslında, Julian’ın tüm müsabakalarda attığı altı gole karşılık Erling Haaland Premier Lig’de sekiz gol attı (Haaland, henüz Şampiyonlar Ligi’nde gol atamadı).  

Ancak kimin daha çok gol ürettiğine bakacak olursak işler değişiyor. Arjantinli forvetin beş asisti var ve bu da her 78,7 dakikada bir skor üretimi anlamına geliyor. Sadece iki asisti olan Haaland’ın ise  her 95,4 dakikada bir skor ürettiği görünüyor.  

Fakat Guardiola iki yıldızından birini seçmek zorunda değil. Nitekim Pep, bu sezon Julian’ı Haaland’ın arkasında oynatması ile her iki forvetini de sahaya sürmek için mükemmel uyumu bulmaya çalıştığını zaten gösterdi. Açık olan şu ki, artık ikisinden birini dışarıda bırakmak bir hata gibi görünmeye başladı. 

Kaynak: Mundo Deportivo

Çeviren: Hasan Hüseyin Alimoğlu

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.