Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Vahap Coşkun ve Fazıl Hüsnü Erdem, AKP MKYK üyeliğini kabul etmedi

Adalet ve Kalkınma Partisi, yeni Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) listesini açıkladı. Partinin Vahap Coşkun ve Fazıl Hüsnü Erdem’e Diyarbakır’dan MKYK üyeliğine girme teklifi yaptığı ancak her iki ismin de kabul etmediği öğrenildi.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı 0x0-ak-parti-mkyk-cumhurbaskani-erdogan-baskanliginda-toplandi-1496063129496-1200x675.webp

AKP dün (7 Ekim) Ankara Spor Salonu’nda 4. Olağanüstü Büyük Kongresi’ni düzenledi. Kongrede yeni MKYK açıklandı. CEGA Medya’dan Özgür Ayaydın’ın haberine göre AKP, MKYK listesini hazırlarken Diyarbakır’da sürpriz iki isme teklif götürdü. 

Coşkun ve Erdem’e teklif götürüldü

Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Anayasa Profesörü olan Prof. Dr. Fazıl Hüsnü Erdem ve yine aynı fakültede öğretim üyesi olan Doç. Dr. Vahap Coşkun’a AKP MKYK’sına girme teklifi götürüldüğü öğrenildi.

Teklifi kabul etmediler

Hem Prof. Dr. Fazıl Hüsnü Erdem’in hem de Doç. Dr. Vahap Coşkun’un siyasete girmek istemedikleri için teklifi teşekkür ederek kabul etmedikleri öğrenildi.

Her iki isim de çözüm sürecinde “akil insanlar” heyetinde yer almıştı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.