Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Emeklilerimize bir defaya mahsus 5 bin TL ödenecek”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından konuştu. Erdoğan, emeklilere bir defaya mahsus 5 bin Türk Lirası (TL) ödeneceğini açıkladı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından konuştu. Emeklilerin sıkıntılar yaşadığını bildiğini söyleyen Erdoğan, “Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ödeme yapmayı kararlaştırdık” dedi.

Erdoğan, hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden kişilerin düzenlemenin dışında kalacağını söyledi ve “Bu ödemeler kasım ayının ilk yarısı itibarıyla emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacaktır” diye konuştu.

Yılbaşında emeklilerin durumunun gözden geçirileceğini söyleyen Erdoğan şöyle devam etti:

“Bu kararın hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe, zenginleştikçe ortaya çıkacak kaynağı milletimizin her kesimi ile paylaşma ilkemizi doğalgazdan, emekli maaşlarına kadar hayata geçirmeyi sürdüreceğiz.”

Erdoğan, 12,2 milyon emekliye yapılacak ödemelerin bütçeye maliyetinin 61 milyar TL’yi aşacağını da belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.