Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu tezkereye “Hayır” diyeceklerini açıkladı, Erdoğan ve Bahçeli’ye sorular yöneltti: “Kendi silahlı kuvvetlerine güvenmeyen parlamento mu olur, kim bu yabancı asker”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin tezkereye “Hayır” oyu vereceğini açıkladı. Kılıçdaroğlu, tezkereyle Türkiye’ye yabancı asker gelmesinin önünün açılacağını belirterek AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye sorular yöneltti. Kılıçdaroğlu, “Kendi silahlı kuvvetlerine güvenmeyen, kendi emniyet güçlerine güvenmeyen parlamento olur mu? Terörle mücadele konusunda yabancı asker gelecekmiş. Kim bu yabancı asker?” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, Genel Kurul’a bu hafta gelmesi beklenen Irak ve Suriye tezkeresine “Hayır” oyu vereceğini açıkladı. Kılıçdaroğlu, tezkerede ile yabancı askerlerin Türkiye’de bulunmasının önünün açılacağını kaydederek tepki gösterdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye sorular yönelten Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Hiçbir zaman terörle mücadelenin karşısında olmadık. Tam tersine terör nereden kimden gelirse gelsin her türlü mücadeleyi yapın dedik. Sınır ötesi operasyon. Zaten uluslararası hukuk bana o yetkiyi veriyor. Terör varsa giderim vururum bitti o kadar. Şimdi önümüze bir tezkere getiriyorlar. Elbette ki terörle mücadele konusunda verilecek her yetkiye biz ‘evet’ deriz ama anlamadığım bir şey var. Tezkerede yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye’de bulunması diyor. Cumhurbaşkanı isterse yabancı silahlı kuvvetleri Türkiye’ye davet edecek. 

Devlet Bahçeli’ye sorular…

Birinci sorum Bahçeli’ye: Partinin adı Milliyetçi Hareket Partisi. MHP olarak bu tezkereye evet diyeceğini söylüyorsun. Sana bir soru: Yabancı asker postallarının Türkiye Cumhuriyeti topraklarını çiğnemesine ‘evet’ diyor musun demiyor musun? Bu kadar açık. Milliyetçiyim diyorsun bu kardeşiniz de milliyetçi. Altı okumuzdan birisi de milliyetçilik. Asla ve asla yabancı bir askerin Türkiye’ye gelmesini istemiyorum. 

“Bu yabancı askerler kim”

Bahçeli’ye ikinci sorum: Bu yabancı askerler kimler? Amerikalılar mı? Ruslar mı? Japonlar mı? Yunanlar mı? Kim bunlar? Hangi askeri terörle mücadele için Türkiye’ye davet edeceksiniz? Bu ülkede terörle mücadeleyi TSK verdi. Binlerce şehidimiz var bir tane yabancı asker gelmedi. Şimdi beyler terörle mücadele edeceğiz yabancı askerleri davet edeceğiz. Kim bu yabancı askerler kim?”

“Yabancı askerin Türk topraklarına postallarının değmesini istemiyorum”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yabancı asker postallarını Türkiye’de görmek istemediğini söyleyen Kılıçdaroğlu konuşmasını, “Ben ve bütün Cumhuriyet Halk Partililer. Artı bütün vatanseverler. Ülkesini ve bayrağını sevenler bir tek yabancı askerin Türk topraklarına postallarının değmesini asla istemiyorum. Bana soruyorlar ‘Tezkereye niye hayır diyeceksin’. Yabancı asker istiyorsan ‘evet’ de, milliyetçiyim diyorsan sen de ‘hayır’ diyeceksin” diye sürdürdü. 

“Dünyanın hangi parlamentosunda yolsuzluklar araştırılamaz diye kanun çıkmıştır”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında “TBMM artık Gazi Meclis değil” diyen Kılıçdaroğlu’na “Türkiye Büyük Millet Meclisi gazi değildir’ diyen Kılıçdaroğlu’nun Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gazilik unvanını tartışmaya açması zannederim yakındır” diyerek yanıt verdi. Kılıçdaroğlu ise Meclis’in TMSF’deki yolsuzlukların araştırılmaması için kanun çıkarttığı iddialarını sürdürdü ve Erdoğan ve Bahçeli’ye üç soru yöneltti: 

-Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu yöneticileri yolsuzluk yaptığında haklarında soruşturma ve kovuşturma açılmayacak diye kanun teklifi gelirken bu kanun teklifinden sizin haberiniz var mıydı? Buna evet dediniz mi? 

-Dünyanın hangi parlamentosunda kamu kurumunda yapılan yolsuzluklar hakkında araştırma ve kovuşturma yapılamaz diye bir kanun çıkmıştır?

-Sizin aklınız erer mi ermez mi bilmiyorum ama ilkokula giden bir çocuğa sorun. Herhangi bir parlamentoda milletvekilleri yolsuzluk yapanlar hakkında araştırma ve kovuşturma yapamaz diye kanun çıkarsa ‘evet’ mi dersiniz ‘hayır’ mı dersiniz. Adım gibi eminim ‘hayır’ diyecektir, ‘böyle bir rezalet olmaz’ diyecektir. İlkokul öğrencisinin bile kabul etmediği bir olayı hangi gerekçe ile kabul ettiniz? Hangi gerekçeyle TMSF’deki yolsuzlukların üstünü örtmek için kanun çıkarttınız? 

“Onların olduğu bir Meclis’e Gazi Meclis denmez”

Sözlerine Gazi Meclis tartışmasına yanıt vererek devam eden Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“O nedenle onların olduğu bir Meclis’e yolsuzlukların olduğu bir Meclis’e Gazi Meclis denmez. O tarihteki Milli Kurtuluş Savaşı’nı veren kişilerin oluşturduğu Meclis Gazi Meclis’tir. O Meclis’in tarihine baktığınızda hiçbir yolsuzluk olayı konusunda suskun kalmamıştır. Kendi bakanlarını da yüce Divan’a göndermişlerdir, yolsuzluk konusunda duyarlıdırlar. Bunlar bir yandan derler ki ‘kul hakkı yemek en büyük günahtır’ öteki taraftan ‘siz malı götürün istediğiniz kadar hiçbir şey olmayacak kanun çıkarttık’ derler. 

“Benim gösterdiğim duyarlılığı Bahçeli, Erdoğan gösterdi mi”

Ben ülkesini seven bir kişi olarak AYM Başkanı’na mektup yazdım. Benim gösterdiğim duyarlılığı Bahçeli gösterdi mi, Erdoğan gösterdi mi? ‘Kul hakkı yemem’ diyorlar. Yemediğiniz haram kalmadı. Parlamentoyu bile kendi haramınıza, yolsuzluklarınıza ortak ettiniz. Bana diyorlar ki ‘Susun’. Ee ben konuşmayacağım da kim konuşacak? Dışarıdan birisi konuşursa yakalıyorsunuz hapse atıyorsunuz. Sorularımın cevabını bekliyorum. Erdoğan senden de bekliyorum, Bahçeli senden de bekliyorum. Yabancı asker kim? Onun da yanıtını istiyorum. Kim yabancı asker? Kendi silahlı kuvvetlerine güvenmeyen, kendi emniyet güçlerine güvenmeyen parlamento olur mu? Terörle mücadele konusunda yabancı asker gelecekmiş. Kim bu yabancı asker? Bakalım ne cevap verecekler? Merak ediyorsunuz değil mi? Ben daha çok merak ediyorum.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.