Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır’da gelin ve damatlara bir fatura da müzeden çıktı

Ekonomik kriz, beyaz eşya, ev, altın, düğün salonu derken yeni evlenecek olan gelin ve damatlara Diyarbakır’da bir de Müze Müdürlüğü’nden bir fatura çıktı.

CEGA Medya’nın haberine göre Diyarbakır’da, hatıra olsun diye tarihi mekanlarda gelinlik ve damatlık ile fotoğraf çektiren evli çiftler artık buralara da para ödemek zorunda kaldı. Gelin ve damatların bugüne kadar fotoğraf mekanı olarak ilk tercih ettiği Sur’daki tarihi İçkale’de artık fotoğraf çektirmenin bedeli 6 bin lira.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı diyarbakir-gelin-damat-2.webp

İçkale Müzesi ve tarihi binaların bulunduğu alanlarda fotoğraf çektirmek isteyenler, ödenmesi gereken parayı yüksek bulduğu için artık mekan tercih etmiyor.

Gelin ve damat çekimlerini yapan fotoğrafçılar, daha önce revaçta olan İçkale’nin, yerini Çarıklı Mahallesi’nde oluşturulan Happyland Plato‘ya bıraktığını söyledi.

Diyarbakır Müzesi yetkilileri, Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİM) tarafından bu tür mekanların işletildiğini ve ücretin de onlar tarafından belirlendiğini belirtti.

Yetkililer, DÖSİM’in, bakanlığın ticari operasyonlarının yürütülmesi, kültürel varlığın korunması ve geliştirilmesi için böyle bir yola her yerde başvurduklarını söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.