Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Kongreden sonra parti aleyhine konuşanı ayırırım” açıklamasına Özgür Özel’den sert cevap

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) genel başkanlığına adaylığını açıklayan Özgür Özel, Eskişehir İl Başkanlığı’ndaki açıklamasında Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Kim kongrelerden sonra parti aleyhine konuşursa, partiyi televizyonlarda tartışır hale getirirse kimse kusura bakmasın onu partiden ayıracağım” açıklamasına cevap verdi. Özel, “Kurultay sonrası kapı önüne koymaları değil, ben baba evinin kapılarını açmayı vaat ediyorum” dedi.

Özgür Özel 16 Ekim Pazartesi günü Eskişehir’deydi. Burada Eskişehir İl Başkanlığı ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret eden Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kongre süreçleriyle ilgili açıklamasına cevap verdi.

Kılıçdaroğlu’nun Kocaeli’ndeki “Kim kongrelerden sonra parti aleyhine konuşursa, partiyi televizyonlarda tartışır hale getirirse kimse kusura bakmasın onu partiden ayıracağım” açıklamasıyla ilgili konuşan Özel, “Birincisi kurultaydan sonra kimin genel başkan olacağına CHP’nin üyelerinin yetkilendirdiği delegeler karar verecek. Yapılmamış kurultaydan kurultay sonrası kapı önüne koymaları değil, ben baba evinin kapılarını açmaları vaat ediyorum” dedi.

Özel, konuyla ilgili şöyle devam etti:

“Dün genel başkanımız bazı ifadeler kullandı. Yüzde 80’i bu belgenin içinde var. Ama biz kimseye bunun içinden bir şey kopyaladınız demeyiz çünkü biz bizim olsun diye değil, örgütün olsun, partinin olsun daha iyisi olsun diye önerdik. Genel başkan seçildiğim takdirde bu genel başkanın üyeler tarafından seçilmediği son seçim olacak. Burada birinci madde bu. Bizim örgütümüzü madden ve manen güçlendirecek önerilerimiz var. Genel başkanımızın kullandığı ifadeler arasında ‘Kurultaydan sonra konuşanı kapının önüne koyacağım’ dedi. Birincisi kurultaydan sonra kimin genel başkan olacağına CHP’nin üyelerinin yetkilendirdiği delegeler karar verecek. Yapılmamış kurultaydan kurultay sonrası kapı önüne koymaları değil, ben baba evinin kapılarını açmaları vadediyorum. Parti müfettişleri görevlendirme konusunda ise, bugünlerde örgütümüzün tehdit edilmeye değil, yüreklendirmeye, cesaretlendirilmeye, teşvik edilmeye ihtiyacı var. Seçilir seçilmez tüzük önerilerimizi hayata geçireceğiz.”

Öztrak: “En iyi Özel’in bilmesi gerekir”

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Özgür Özel’i açıklamalarını değerlendirdi. Kılıçdaroğlu’nun parti disiplinini kast ettiğini söyleyen Öztrak, “Genel başkanımızın kastettiği parti disiplinidir. Partinin kurumsal yapısını korumaya dönük olduğu partililerimiz tarafından anlaşılmıştır. Disiplinin olmadığı hiçbir örgütün ayakta kalamayacağını en iyi Özel’in bilmesi gerekir” dedi.

“Kılıçdaroğlu yeniden aday gösterilecek mi?” sorusuna Öztrak, “CHP’de genel başkan adayını da genel başkanı da parti değil kurultay delegeleri belirler. Kapma, kaptırma, çalma, çırpma CHP’de olmaz. Yarış olur” yanıtını verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.