Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Joe Biden, İsrail’de: Hastane katliamının sorumlusu olarak Hamas’ı işaret etti

ABD Başkanı Joe Biden, 7 Ekim’de başlayan İsrail-Hamas savaşından sonra ilk kez İsrail’e gitti. Biden’ın ziyareti, Gazze’de yaşanan hastane katliamından saatler sonra gerçekleşmesiyle daha da önem kazandı. “Tansiyonun düşmesi için” bölgeye gittiği belirtilen Biden, uçaktan indiği gibi İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile samimi pozlar verdi.

Gazze’deki El Ehli Baptist Hastanesi’nde 500’den fazla kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Biden’ın Ürdün’de Arap liderlerle yapacağı toplantı iptal edildi. Ancak ABD Başkanı’nın, İsrail’deki programında bir değişim yaşanmadı.

Biden hastane saldırısı hakkında yaptığı ilk yorumlarda, sorumlu olarak kimseyi göstermedi ancak İsrail’e adım attıktan sonra sözleri değişti.

Netanyahu & Biden

Biden ve Netanyahu, Tel Aviv’de bir basın toplantısı düzenliyor.

Biden sözlerine, 7 Ekim saldırılarında hayatını kaybeden 1300’den fazla İsrailliye ithafen “İsrail için yas tuttuklarını” söyleyerek başladı.

Hamas için, “IŞİD’i kendilerine kıyasla bir nebze daha rasyonel gösteren şeytani zulümler işlediklerini” söyleyen Biden sözlerine şöyle devam etti:

“Hamas’ın tüm Filistin halkını temsil etmediğini ve onlara sadece acı getirdiğini de unutmamalıyız. Dün Gazze’deki hastanede meydana gelen patlamadan dolayı derin üzüntü ve öfke duyuyorum. Gördüğüm kadarıyla bunu siz değil, diğer taraf yapmış gibi görünüyor. Ancak emin olmayan pek çok insan var, bu nedenle pek çok şeyin üstesinden gelmemiz gerekiyor.”

ABD’nin İsrail’e kendisini savunması için ne gerekiyorsa vereceğini söyledi. Sözlerini İsrail halkının cesaretinin çarpıcı olduğunu ve orada olmaktan gurur duyduğunu söyleyerek bitirdi.

Netanyahu ve Biden soru kabul etmedi.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.