Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Helin Şen’i öldüren polise 6 yıl 3 ay hapis cezası

Diyarbakır merkez Sur ilçesinde 2015’te zırhlı araçtan açtığı ateş ile 12 yaşındaki Helin Hasret Şen’in ölümüne neden olan polis memuru A.E.’ye 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde 12 Ekim 2015’de zırhlı araçtan açılan ateşle öldürülen 12 yaşındaki Helin Hasret Şen davasının karar duruşması bugün (19 Ekim) Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. “Bilinçli taksirle ölüme neden olmak” suçundan yargılanan polis memuru A.E. duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Helin Hasret Şen’in anne ve babasının da katıldığı duruşmada, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) milletvekilleri Serhat Eren ve Adalet Kaya da yer aldı.

Savcı, esas hakkındaki mütalaasını yineleyerek polis memuru A.E.’nin “bilinçli taksirle ölüme neden olmaktan” 2 ila 6 yıl arasında değişen hapis cezasıyla cezalandırılması talep etti.

Mahkeme, polis memuru A.E.’ye “bilinçli taksirle ölüme neden olmaktan” 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Şen ailesinin avukatı Abdullah Zeytun, verilen karara tepki gösterdi ve temyize gideceklerini söyledi. Zeytun, sanığın hedef alarak ateş ettiğinin zırhlı aracın kamerasından tespit edildiğini söyledi ve A.E’nin “kasten insan öldürme” suçundan cezalandırılması gerektiğini belirtti.

Sanığın yargılama boyunca tutuksuz olduğunu ve görevine devam ettiğini söyleyen Zeytun, “Sanık ile ilgili 2017 yılında müfettişler de idari bir soruşturma başlattı ve kendisine sadece 2 yıl kıdem durdurma cezası verildi” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.