Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (240): Trendyol Süper Lig 2023-2024 sezonu dokuzuncu haftasında dikkatle izlenecek beş olay

Milli aranın ardından Trendyol Süper Lig 2023/2024 sezonunda dokuzuncu hafta heyecanı başlıyor. Medyascope Spor Servisi’nden Kubilayhan Kavrazlı, dokuzuncu haftada dikkatle takip edilmesi gereken beş olayı sizler için derledi.

5) Dokuzuncu haftada dikkatle izlenmesi gereken genç futbolcu: Yasin Özcan – Kasımpaşa

Kemal Özdeş’in çalıştırdığı Kasımpaşa, 8 hafta sonunda topladığı 12 puanla 8. sırada yer alıyor. İstanbul temsilcisi, son olarak sahasında konuk ettiği Fenerbahçe’ye 2-0 mağlup oldu.

Süper Lig’de orta sıralarda yer almak isteyen Kasımpaşa’da, Yasin Özcan ismi ön plana çıkıyor. Kasımpaşa’nın 17 yaşındaki yeteneği, bu sezon takımının oynadığı 8 resmi maçta da ilk 11’de sahaya çıktı. Yasin, milli takım havuzunda yer alarak EURO 2024’e gitmenin hayallerini kuruyor. Ancak Yasin Özcan’ın şu ana kadar skor katkısında bulunamaması önemli bir handikapı olarak dikkatleri çekiyor.

Kasımpaşa, 9. haftada EMS Yapı Sivasspor deplasmanına konuk olacak. Konuk ekibin zorlu maçtan iyi bir skorla çıkabilmesi için Yasin’in hem savunmadaki hem de hücumdaki performansı kritik olacak.

4) Dokuzuncu haftada dikkatle takip edilmesi gereken teknik direktör: Emre Belözoğlu – MKE Ankaragücü

Trendyol Süper Lig 2023/2024 sezonunun dokuzuncu haftasında dikkatle takip edilmesi gereken teknik direktör olarak kuşkusuz MKE Ankaragücü’nün başında ikinci sınavına çıkmaya hazırlanan Emre Belözoğlu öne çıkıyor.

Geçtiğimiz hafta takımının başında Kayserispor karşısında ilk maçına çıkan Emre Belözoğlu, takımına galibiyeti getirmeyi başardı. Sarı-lacivertliler, bu hafta ise İstanbulspor deplasmanına konuk olacak. Ankaragücü, ligde henüz galibiyetle tanışamayan rakibini mağlup ederek yoluna devam etmeyi planlayacak.

https://twitter.com/Ankaragucu/status/1715301662653329848?s=20

3) Haftanın en dikkatle takip edilmesi gereken birebir oyuncu eşleşmesi: Wilfried Zaha – Valentine Rosier

Trendyol Süper Lig 2023/2024 sezonu dokuzuncu haftasında dikkatle takip edilmesi gereken birebir oyuncu eşleşmesi olarak, Galatasaray – Beşiktaş derbisinde sık sık karşı karşıya gelmesi muhtemel Wilfried Zaha / Valentine Rosier mücadelesi öne çıkıyor.

Sezon başında Crystal Palace’tan Galatasaray’a transfer olan Wilfried Zaha, son haftalardaki formuyla göz dolduruyor. Kayserispor karşısında takımını sırtlayan Zaha, Manchester United deplasmanında ise kaydettiği golle takımını oyunda tutan isim olmuştu. Okan Buruk, Beşiktaş derbisinde Mauro Icardi’yi besleme görevini, Kerem Aktürkoğlu ve Wilfried Zaha’ya verecek.

Wilfried Zaha’yı durdurma görevi Valentine Rosier’de olacak. 2020-2021 ve 2021-2022 sezonlarında ligin en iyi beki olarak ön plana çıkan Rosier, son iki sezondur ise büyük düşüş yaşadı. Savunmadaki partnerlerinin değişmesinden kaynaklı problemler yaşayan Fransız futbolcunun, taraftarlarıyla da arası açılmış durumda. Rosier, Galatasaray karşısında iyi bir performans göstererek hem takımına galibiyeti getirmeyi hem de taraftarlarıyla barışmayı amaçlıyor.

2) Haftanın en dikkatle takip edilmesi gereken futbolcusu: İsmail Yüksek – Fenerbahçe

İsmail Yüksek, kariyerinde müthiş bir sıçrayışa imza attı. Sadece iki sezon önce Bursaspor forması giyen İsmail, şimdilerde Fenerbahçe ve milli takımın değişilmez isimlerinden bir tanesi oldu.

İsmail Kartal yönetiminde Fenerbahçe orta sahasında oyun gücünü yükselten İsmail Yüksek, kariyer zirvesine ise Hırvatistan deplasmanında çıktı. 24 yaşındaki orta saha, Hırvatistan karşısında 15+ ikili mücadele, +10 sahipsiz top kazanmasının yanı sıra 8 de top kaparak EURO 2024 elemelerinde bir maçta bu istatistikleri yakalayan ilk futbolcu oldu. 

İsmail Yüksek, Fenerbahçe’nin bu hafta konuk edeceği Hatayspor maçının da en büyük belirleyicilerinden olacak. 

1) Haftanın en dikkatle takip edilmesi gereken karşılaşması: Galatasaray – Beşiktaş

Trendyol Süper Lig 2023/2024 sezonu dokuzuncu haftasında en dikkatle takip edilmesi gereken karşılaşma olarak, Galatasaray’ın Beşiktaş’ı konuk edeceği derbi maçı ön plana çıkıyor.

Geride kalan 8 maçta 7 galibiyet ve 1 beraberlik alan, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde de 2 maçta 4 puan toplayan Galatasaray, sezona müthiş bir başlangıç yaptı. Mauro Icardi’nin önderliğinde gol yollarında sorun yaşamayan sarı-kırmızılılar, rakip filelere toplam 16 gol atarken, kalesinde sadece 4 gole izin verdi. Galatasaray, Beşiktaş’ı konuk ettiği son 3 Süper Lig maçını da kazanmayı başardı. Galatasaray, resmi maçlardaki son yenilgisini ise Nisan 2023’te Beşiktaş deplasmanında yaşadı.

Sezona çok kötü bir başlangıç yapan Beşiktaş, 8 hafta sonunda topladığı 16 puanla 4. sırada yer alıyor. Lider Fenerbahçe ile arasındaki puan farkı şimdiden 8’e çıkan siyah-beyazlılarda, teknik direktör Şenol Güneş ile yollar ayrıldı. Teknik direktörlük görevine ise Şenol Güneş’in yardımcılığını yapan Burak Yılmaz getirildi. 

Burak Yılmaz yönetimindeki ilk maçında İstanbulspor’u 2-0 mağlup eden Beşiktaş, Galatasaray deplasmanına mutlak galibiyet parolasıyla gidecek. Son iki Süper Lig maçını gol yemeden kazanan siyah-beyazlılar, Galatasaray’ı ise Aralık 2017’den bu yana üst üste 2 kez mağlup edemedi. 

Süper Lig’de 9. hafta öncesi oluşan puan durumu:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.