Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de sinagog başkanı öldürüldü

ABD hala 6 yaşındaki bir Filistinli çocuğun vahşice öldürülmesini tartışırken, Hamas-İsrail savaşıyla bağlantılı olabilecek bir cinayet daha işlendi. Detroit’teki bir sinagogun başkanı, evinin yakınlarında bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. Polisin ilk raporuna göre cinayetin, “İsrail-Hamas savaşı ile ilgisi yok”.

Samantha Woll, Lafayette Park’taki evinin yakınlarında bıçaklanarak öldürüldü. Woll, yaşadığı bölgedeki bir sinagogun başkanlığını yapıyordu.

Bu cinayet, ABD’de Filistinli bir çocuğun öldürülmesinden günler sonra işlendi. Ancak Samantha Woll’un cinayeti polise göre, İsrail-Hamas savaşıyla bağlantılı bir nefret suçu değil.

Detroit Polis Şefi James White, “Bu suçun antisemitizm saikiyle işlendiğini gösteren hiçbir kanıt ortaya çıkmadı” dedi.

Samantha Woll

Kan izleri polisi, Woll’un cesedinden cinayetin işlendiğine inandıkları evine götürdü. Bölgede köpeklerle arama yapılıyor ancak cinayeti kimin ya da neden işlediğine dair bir bilgi yok.

Michigan Eyaleti Başsavcısı Dana Nessel, “Sam’in vahşice öldürüldüğünü öğrendiğinde şok olduğunu ve dehşete düştüğünü” yazdı. Woll’un, eyaletteki “Genç liderlerden biri” olduğu belirtiliyor.

Eyalet Valisi Gretchen Whitmer da Woll için, “O, Michigan’ı daha iyi bir yer haline getirmek için çok çalışan, toplumunda bir ışık kaynağı, bir fenerdi” dedi.

Polis, soruşturmanın devam ettiğini açıkladı. Soruşturmaya FBI da dahil oldu.

Hamas-İsrail savaşının 7 Ekim’de başlamasından beri, ABD’de de tansiyon yükseldi. Filistinlilere ve Yahudilere karşı şiddet olayları yaşandı.

Geçtiğimiz hafta Chicago’da 71 yaşındaki Joseph Czuba, Müslüman oldukları için iki kişiye saldırdı. 6 yaşındaki bir çocuğu 26 kere bıçaklayan Czuba, anneyi de ağır yaraladı.

Czuba’nın bu cinayeti, İsrail-Hamas savaşı nedeniyle işlediği tespit edildi.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.