Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (241): Trendyol Süper Lig’de dokuzuncu haftanın “en”leri – Fenerbahçe’nin rekoru – Galatasaray Icardi’nin golleriyle Beşiktaş’ı 2-1 mağlup etti

Trendyol Süper Lig 2023/2024 sezonunda dokuzuncu hafta heyecanı sona erdi. Derbide Galatasaray golcüsü Mauro Icardi’nin kaydettiği gollerle Beşiktaş’ı 2-1 mağlup etti. Lider Fenerbahçe ise Atakaş Hatayspor’u 4-2 mağlup ederek lide 9/9 toplamda da 17/17 yaparak rekor kırdı. Trabzonspor ise ikinci Abdullah Avcı dönemine 1-0’lık Corendon Alanyaspor galibiyeti ile merhaba dedi.

5) Haftanın en keyifli karşılaşması: Fenerbahçe 4-2 Atakaş Hatayspor

Trendyol Süper Lig 2023/2024 sezonu dokuzuncu haftasının en keyifli karşılaşmasına, lider Fenerbahçe’nin efsanesi Volkan Demirel’in çalıştırdığı Atakaş Hatayspor’u ağırladığı karşılaşma sahne oldu. Sarı-lacivertliler karşılaşmadan 4-2’lik skorla galip ayrılırken, ligde dokuzda dokuz yaparak Süper Lig tarihinin en iyi başlangıcına imza atarken, bu sezon resmi maçlarda da 17/17 yaptı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Fenerbahçe, 7. dakikada Dusan Tadic’in pasında ceza sahasına hareketlenen Sebastian Szymanski’nin golüyle 1-0 öne geçti. 15. dakikada ise sarı-lacivertlilerde sahneye çıkan Bright Osayi-Samuel farkı ikiye çıkarırken, 39. dakikada ise kaptan Edin Dzeko’nun golüyle ev sahibi ekip ilk devreyi 3-0 üstün tamamladı. İkinci yarıya ise Volkan Demirel’in hamleleri sonrasında daha istekli başlayan konuk ekip Atakaş Hatayspor olurken, 55. dakikada Faouzi Ghoulam’ın serbest vuruştan kaydettiği golle durumu 3-1 getirdi. Ancak gole yanıt vermekte gecikmeyen Fenerbahçe, 63. dakikada İrfan Can Kahveci’nin golüyle farkı yeniden üçe çıkardı. Atakaş Hatayspor’da 89. dakikada oyuna dahil olan Rayane Aabid, 90+4. dakikada kaydettiği golle skoru 4-2’ye getirse de, bu gol skorbordu değiştirmekten öteye gidemedi. Bu galibiyetle puanını 27’ye çıkaran Fenerbahçe zirvedeki yerini korurken, 14 puanda kalan Atakaş Hatayspor yedinci sıraya geriledi.

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

4) Haftanın en iyi genç oyuncusu: Emir Kaan Gültekin – İstanbulspor

Trendyol Süper Lig 2023/2024 sezonu dokuzuncu haftasında en iyi performans gösteren oyuncu İstanbulspor’un 23 yaşındaki hücumcusu Emir Kaan Gültekin oldu. İstanbulspor’un MKE Ankaragücü’nü konuk ettiği karşılaşmada ikinci yarının başında oyuna dahil olan Emir Kaan, 62. dakikada kaydettiği golle takımına 3 puanı getiren isim oldu. Emir’in golüyle MKE Ankaragücü’nü 2-1 mağlup eden İstanbulspor ise bu sezon ilk galibiyetini aldı. 

3) Haftanın en iyi teknik direktör hamlesi: Ivo Vieira- Erencan Yardım/Abdoulay Diaby

Trendyol Süper Lig 2023/2024 sezonu dokuzunca haftasının en iyi teknik direktör hamlelerine, Siltaş Yapı Pendikspor’un çiçeği burnunda hocası Ivo Vieira imza attı. Yeni takımıyla ilk maçına Tümosan Konyaspor deplasmanında çıkan Portekizli teknik adam, takımı 1-0 gerideyken, 59. dakikada Abdoulay Diaby ve Erencan Yardımcı’yı oyuna aldı. Değişikliklerinin meyvesini çabuk toplayan Vieira, 64. dakikada Erencan Yardımcı’nın golüyle durumu 1-1’e getirirken, 88. dakikada ise Abdoulay Diaby’nin golüyle 2-1’lik üstünlük yakaladı. Karşılaşmanın son bölümünde başka gol sesi çıkmazken, Siltaş Yapı Pendikspor Trendyol Süper Lig tarihindeki ilk galibiyetini aldı.

Siltaş Yapı Pendikspor’un paylaşımı:

https://twitter.com/PendiksporK/status/1715749651444289909?s=20

2) Haftanın sürprizi: Tümosan Konyaspor 1-2 Siltaş Yapı Pendikspor

Trendyol Süper Lig 2023/2024 sezonu dokuzuncu haftasının en büyük sürprizine, Tümosan Konyaspor deplasmanında 1-0 geri düşmesine rağmen, 2-1’lik skorla galip gelen Siltaş Yapı Pendikspor imza attı. Sezona istediği gibi başlayamayan ve teknik direktör Osman Özköylü ile yollarını ayıran İstanbul ekibi, 47 yaşındaki Portekizli teknik direktör Ivo Vieira’yı takımın başına getirmişti. Yeni teknik direktörü ile ilk maçına çıkan Siltaş Yapı Pendikspor, ligin zorlu deplasmanlarından Konya’da muhteşem bir geri dönüşe imza atarak, tarihinin ilk Trendyol Süper Lig galibiyetini elde etti. Ligde puanını yediye yükselten kırmızı-beyazlılar, küme düşme hattından henüz kurtulamasa da, önemli bir üç puanı hanesine yazdırdı.

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

1) Haftanın Kare Ası: Mame Thiam – Mauro Icardi – Andreas Gianniotis – Sebastian Szymanski

Mondihome Kayserispor evinde Çaykur Rizespor’u 3-1’le geçerken, hat-trick yapan Mame Thiam haftaya damgasını vuran isim oldu. Bu sezon ligde gol sayısını da 8’e yükselten 31 yaşındaki Senegalli golcü, gol krallığında da ikinci sıraya yükseldi.

https://twitter.com/KayserisporFK/status/1716017332932256230?s=20

Galatasaray derbide Beşiktaş’ı 2-1’le geçerken, 2 gol kaydeden Mauro Icardi galibiyetin mimarı oldu. Sarı-kırmızılı forma ile derbilerde 10. golünü kaydeden Icardi, Galatasaray formasıyla derbi maçlarında en çok gol atan yabancı futbolcu oldu.

EMS Yapı Sivasspor deplasmanında Kasımpaşa 1-0’lık skorla galip gelirken, 8 kurtarış yapan Yunan file bekçisi Andreas Gianniotis takımına 3 puanı getiren isim oldu. 

https://twitter.com/donymanagement/status/1716425740403576832?s=20

Fenerbahçe evinde Atakaş Hatayspor’u 4-2’lik skorla mağlup ederken, Sebastian Szymanski gol perdesini açan isim oldu. Polonyalı futbolcu kaydettiği golün yanı sıra 9/11 iki mücadele oranı ve 3 kilit pasla da galibiyette önemli rol oynadı. 

Trendyol Süper Lig dokuzuncu haftasında alınan toplu sonuçlar:

Dokuzuncu haftanın ardından oluşan puan durumu:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.