Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump: “Orbán dünyanın en güçlülerinden biri, Türkiye’nin lideri”

Eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump (77), dün (23 Ekim) New Hampshire’da yaptığı konuşmada AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Macaristan lideri Viktor Orbán’ı karıştırdı.

“Viktor Orbán diye bir adam var, adını duydunuz mu bilmiyorum” diye sözlerine başlayan Trump, Macaristan başbakanına atıfta bulunarak şunları söyledi:

“Muhtemelen dünyanın en güçlü liderlerinden biri. O Türkiye’nin lideri.”

Öte yandan Trump, Orbán’ın ülkesinin Rusya ile bir cephesi olduğunu da sözlerine ekledi. Fakat ne Macaristan’ın ne de Türkiye’nin Rusya ile bir sınırı var.

Trump’ın dört yıl önce Erdoğan’a yolladığı ve sert ifadeler içeren mektup, Trump’ın Manhattan’daki otelinin barında sergileniyor. Barın duvarları, Trump’ın başkanlık döneminden kalma “hatıralar” ve gizli dosyalarla süslenmiş halde.

Mektup şöyle:

“Sayın Cumhurbaşkanı,

Gel seninle iyi bir anlaşma yapalım! Binlerce kişinin öldürülmesinden sorumlu tutulmak istemezsiniz. Biz de Türk ekonomisini mahvetmekten sorumlu olmak istemeyiz ve bunu yaparız. Daha önce bunun bir örneğini Pastör Brunson olayında yaşatmıştım.

Sorunlarınızın bazılarını çözmek için çok uğraştım. Dünyayı yüzüstü bırakmayın. Harika bir anlaşma yapabilirsiniz. General Mazlum sizinle müzakere etmek istiyor ve daha önce vermedikleri bazı tavizleri vermeye niyeti olduğunu söylüyor. Size güvenerek, (Mazlum Kobani’nin) bana yazdığı, elime yeni ulaşan mektubu da ekliyorum.

Eğer bu işi doğru ve insani bir şekilde yaparsanız tarih de sizi iyi yazar. Eğer iyi şeyler olmazsa, sizi sonsuza dek hep bir şeytan olarak görürler. Sert adamı oynama. Aptallık etme!

Seni sonra arayacağım.”

Kaynak: Politico

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.