Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Binyamin Netanyahu: “Kara harekâtına hazırlanıyoruz”

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze’ye düzenlenecek olası kara harekâtına ilişkin konuştu. Netanyahu “Kara harekâtına hazırlanıyoruz. Ne zaman ve nasıl olacağına ilişkin herhangi bir detay vermeyeceğim” dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e başlattığı saldırılar ve Gazze’ye yönelik olası kara harekâtına ilişkin konuştu.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Netanyahu, kara harekâtının planlarının yapıldığını söyledi ve “Kara harekâtına hazırlanıyoruz. Ne zaman ve nasıl olacağına ilişkin herhangi bir detay vermeyeceğim. Hesaba kattığımız değerlendirmelere ilişkin de detay vermeyeceğim. Bu değerlendirmelerin çoğu İsrail kamuoyu tarafından bilinmiyor ve bu iyi bir şey” diye konuştu.

İsrail’e yurtdışından silahların geldiğini söyleyen Netanyahu, “Vatandaşları silah kullanmaya teşvik ediyoruz ancak bunu kontrollü bir şekilde yapıyoruz” dedi.

Hamas saldırılarının ardından İsrail kamuoyunda yoğun eleştirilere maruz kalan Netanyahu konuyla ilgili şöyle dedi:

“7 Ekim tarihimiz açısından çok karanlık ve kara bir gündü. Güneyimizde Gazze sınırımızda yaşananları araştıracağız ve ben dahil herkesin cevap vermesi gerekecek. Ancak bütün bunlar savaştan sonra gerçekleşecek.”

Konuşmasında Tevrat’ın “Yeşaya” kitabındaki “kehanete” değinen Netanyahu İsraillilere seslendi ve “Artık tek bir amaç için bir araya gelmenin zamanıdır; Zafere ulaşmak için hızla ilerlemek. Ortak gücümüz ile haklılığımıza ve Yahudi halkının ebediliğine olan derin inancımızla Hamas’a karşı Yeşaya kehanetini göreceğiz. ‘Ülkenden şiddet, sınır boylarından soygun ve yıkım haberleri duyulmayacak artık. Surlarına kurtuluş, kapılarına Övgü adını vereceksin’(Yeşaya 60:18)” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.