Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi: Manchester United’ı “İstenmeyen adam” Andre Onana kurtardı – Arsenal, Sevilla deplasmanından 3 puan ile döndü

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 3. hafta heyecanı devam ediyor. Galatasaray’ın yer aldığı A Grubu’nda Manchester United, sahasında Kopenhag’ı 1-0 mağlup ederek moral buldu. Arsenal ise deplasmanda Sevilla’yı 2-1 yenmeyi başardı. 

Manchester United’ı, Andre Onana kurtardı

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde temsilcimiz Galatasaray’ın da yer aldığı A Grubu’nda Manchester United ile Kopenhag kozlarını paylaştı. Old Trafford’un ev sahipliğinde oynanan maç büyük heyecana sahne oldu.

Karşılaşmanın ilk yarısında orta saha mücadelesi hakimdi. Manchester United ile Kopenhag, az yakaladığı fırsatları değerlendiremeyince soyunma odasına golsüz eşitlikle gidildi. 

İkinci yarıda ise heyecanın dozajı arttı. 72. dakikada Christian Eriksen’in sağ kanattan yaptığı ortaya arka direkte vuran Harry Maguire, takımını öne geçiren isim oldu. Ancak Kopenhag yenik duruma düşmesine rağmen geri adım atmadı ve duraklama dakikalarında penaltı kazandı. 

90+4’te topun başına geçen Jordan Larsson’a, sezon başından bu yana eleştirilen kaleci Andre Onana izin vermedi. Onana’nın müthiş kurtarışıyla karşılaşma sona erdi. 

Kopenhag’ı 1-0 mağlup eden Manchester United, A Grubu’ndaki ilk puanlarını aldı. Kopenhag ise 1 puanda kalarak grubun son sırasına demir attı. 

Arsenal, Sevilla’yı mağlup etti

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu’nun 3. hafta maçında Arsenal, Sevilla deplasmanına konuk oldu. 

Ramon Sanchez Pizjuan’da oynanan karşılaşmanın ilk yarısında dengeli bir futbol vardı. Ancak Arsenal, 45+3. dakikada bu dengeyi bozdu. Hızlı gelişen Arsenal atağında topla buluşan Gabriel Martinelli yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelere yolladı. 22 yaşındaki Brezilyalı böylelikle kariyerinin ilk UEFA Şampiyonlar Ligi golünü atmış oldu. 

İkinci yarıya hızlı başlayan Arsenal, 53. dakikada Gabriel Jesus ile aradaki farkı ikiye çıkardı. Sevilla’nın, 58. dakikada Gudelj’den bulduğu gol ise maçın skorunu belirledi. 

Alınan bu sonucun ardından Arsenal, 6 puana yükseldi. Sevilla ise 2 puanda kaldı. Grubun bir sonraki maçında iki takım bu kez Arsenal ev sahipliğinde karşı karşıya gelecek. Karşılaşma 8 Kasım’da oynanacak.

Sevilla – Arsenal maçının özetini buradan izleyebilirsiniz.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde gecenin sonuçları:

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde günün programı:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.