Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’nin Maine eyaletinde silahlı saldırı: 22 kişiyi öldüren saldırgan aranıyor

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Maine eyaletinin en büyük ikinci kenti Lewiston’da silahlı saldırı düzenlendi. Aralarında bir bowling salonu ve bir bar da dahil olmak üzere üç farklı yerde düzenlenen saldırılarda en az 22 kişi öldü, 60 kişi yaralandı. Polis saldırganı arıyor.

Lewiston Polisi Facebook’tan yaptığı açıklamada şüphelinin 40 yaşındaki Robert Card olduğunu açıkladı. Şüphelinin fotoğrafı da kamuoyunun bilgilenmesi için basın ile paylaşıldı. Bu kişinin “silahlı ve tehlikeli” olarak değerlendirilmesi gerektiği belirtilen bilgi notunda halka evlerinde kalma çağrısı yapıldı.

Polis daha önce de şüphelinin elinde yarı otomatik bir tüfeği tuttuğu fotoğrafların yanı sıra kullandığı beyaz renkli SUV’un da fotoğrafını yayınlamış ve kimlik tespiti için yardım istemişti.

Üç farklı yere saldırı

The Sun Journal, saldırganın üç ayrı yerde saldırı düzenlediğini açıkladı: Sparetime Recreation bowling salonu, Schemengees Bar & Grille Restaurant ve bir Walmart dağıtım merkezi.

Beyaz Saray’dan açıklama

Beyaz Saray’dan da Başkan Joe Biden’ın konuyla ilgili bilgilendirildiği mesajı verildi. Beyaz Saray, Başkan’ın Maine Valisi Janet Mills, Senatörler Angus King ve Susan Collins ve Kongre Üyesi Jared Golden ile Lewiston’daki silahlı saldırı hakkında telefonda ayrı ayrı görüştüğünü ve saldırının ardından destek teklif ettiğini söyledi.

ABD’de bireysel silahlanma ve giderek artan şiddet

Saldırıda 22 kişinin öldüğü doğrulanırsa bu, Ağustos 2019’dan bu yana eyalette yaşanan en ölümcül saldırı olarak kayıtlara geçecek. Maine Eyalet Polisi’ne göre eyaletteki yıllık cinayet sayısı 2012’den bu yana 16 ila 29 arasında. Associated Press ve USA Today’in Northeastern Üniversitesi ortaklığıyla oluşturduğu veri tabanına göre Lewiston’daki silahlı saldırı ABD’de bu yıl gerçekleşen 36. toplu saldırı oldu.

Koronavirüs salgınının başlamasından bu yana ABD’de dört veya daha fazla kişinin vurulduğu silahlı saldırıların sayısı arttı. ABD’de kayıtlara geçen en ölümcül kitlesel silahlı saldırı, 2017’de Las Vegas’taki bir müzik festivalinde bir otelin tepesinden ateş açan silahlı bir kişinin 58 kişiyi öldürdüğü saldırı.

Lewiston, Maine’in en büyük şehri Portland’ın bir parçası ve yaklaşık 35 mil (56 km) kuzeyinde. 38 bin nüfuslu Lewiston’da okullar bugün kapalı olacak.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.