Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hollandalı yıldız futbolcu Bas Dost’un sahada kalbi durdu

Hollanda Ligi’nde oynanan AZ Alkmaar-NEC Nijmegen maçında Bas Dost, sahanın ortasında kalp krizi geçirdi. Sağlık ekiplerinin müdahalesiyle hayata döndürülen Hollandalı yıldızın durumunun iyi olduğu açıklandı.

Bas Dost kalp krizi geçirdi

Hollanda Ligi’nde oynanan AZ Alkmaar-NEC Nijmegen maçında futbolseverler korku dolu anlar yaşandı. Mücadelenin ilk golünü atan Bas Dost, karşılaşma takımı NEC Nijmegen’in 2-1 üstünlüğüyle sona ermek üzereyken sahanın ortasında yere yığıldı. 

Karşılaşmanın 90. dakikasında sahanın ortasında bir anda yere yığılan Bas Dost’un kalbinin durduğu ve kalp krizi geçirdiği anlaşıldı. Sahadaki futbolcular, kısa süre içinde yıldız golcünün etrafını sardı. Yaklaşık 5 dakika süren ilk müdahalenin ardından Bas Dost, ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Kulüpten yapılan açıklamada Dost’un bilincinin yerinde olduğu ve karşılaşmanın ikinci bir duyuruya kadar tatil edildiği belirtildi.

Hastaneden bir fotoğrafını paylaşan Bas Dost, yaptığı açıklamada ”İyiyim. Sahada aldığım yardım muhteşemdi. Şu anda hastanedeyim ve kendimi iyi hissediyorum” ifadelerini kullandı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.