Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ateşkes çağrısını reddeden Netanyahu: “Şimdi savaş zamanı”

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ülkesinin ateşkes çağrılarını reddettiğini açıkladı ve “Şimdi savaş zamanı” dedi ve ekledi: “Ateşkes çağrısı İsrail’in Hamas’a teslim olması, terörizme teslim olması çağrısıdır.”

İsrail’in başkenti Tel Aviv’de ulusa seslenen Başbakan Binyamin Netanyahu, şu açıklamayı yaptı:

“Nasıl ki Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Pearl Harbour’ın bombalanmasından ya da 11 Eylül terör saldırısından sonra ateşkesi kabul etmediyse, İsrail de 7 Ekim’deki korkunç saldırılardan sonra Hamas’la çatışmaların durdurulmasını kabul etmeyecektir.”

İncil’deki “barış için de savaş için de zaman vardır” cümlesini hatırlatan Netanhayu, “Şimdi savaş zamanı” diye konuştu.

“Barbarların İsrail ile savaşmaya istekli olduklarını” belirten Netanyahu, bu savaşı İsrail’in başlatmadığını ama kazanacaklarını ve Hamas’ın İran’ın oluşturduğu “şer ekseni”nin bir parçası olduğunun altını çizdi.

Bir rehine kurtarıldı

Netanyahu, İsrail’in iç istihbarat kurumu Shin Bet‘e, Hamas’ın elinden kurtarılan Ori Megidish için teşekkür de etti. Ori Megidish adlı asker, 7 Ekim’de Hamas militanları tarafından rehin alınmış fakat dün akşam saatlerinde İsrail’in Gazze’ye düzenlediği kara operasyonlarında kurtarılmıştı.

Ori Megidish ortada.

Üç rehinenin videosu paylaşıldı

Fakat İsrail’in sevinci Hamas’ın üç İsrailli rehinenin, Danielle Aloni, Rimon Kirsht ve Elena Trupanov, videosunu yayınlamasıyla bölündü. 76 saniyelik videoda üç kadın rehinenin Netanyahu’ya “esir takası çağrısı” yaptığı görüldü. İsrail basının “Hamas’ın propaganda faaliyeti” diye tanımladığı video, “El Kassam tarafından tutulan bazı Siyonist mahkumlar Netanyahu ve Siyonist hükümete bir mesaj gönderiyor” notuyla paylaşıldı.

Rehinenin sözlerinin ona zorla söyletilip söyletilmediği ve nerede çekildiği de belirsiz.

Videodaki rehinelerden biri Netanyahu’ya şöyle seslendi: “Sizin siyasi, ulusal ihmaliniz ve 7 Ekim’deki çuvallamanız yüzünden cezalandırılıyoruz . Çünkü orada ordu yoktu. Kimse gelmedi. Kimse bizi duymadı.”

Netanyahu bu videoyu “acımasız bir psikolojik propaganda” diye nitelerken rehineleri eve getirmek için “her şeyi yapacaklarını” yineledi, “Kalbimiz sizinle” diye konuştu.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.